Sızan bilgilere göre, bu yılın son çeyreğinde piyasaya sürülecek olan elektrikli Nissan Micra'nın beklenildiği gibi uygun bir fiyatla geleceğini gösteriyor.

shiftdelete.net'in haberine göre; Nissan Micra için ortaya atılan ilk iddialar birkaç yıl önce başlamıştı ve bu hatchback modelinin Nissan ile Renault arasında gerçekleştirilecek kapsamlı bir iş birliğiyle üretileceği konuşuluyordu. Bu gelişme Micra hayranlarını oldukça sevindirdi çünkü böyle bir iş birliğinin, segmentte önemli değişikliklere neden olabileceği düşünülüyor.

Honda'dan Kanada'ya dev yatırım: 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya tesisi geliyor! Honda'dan Kanada'ya dev yatırım: 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya tesisi geliyor!

İşte konu hakkındaki en önemli detaylar; Elektrikli Nissan Micra yakında görücüye çıkacak. Nissan, önümüzdeki yıllarda tam 5 farklı elektrikli modelini piyasaya sürmeyi planlıyor ve bu araçlardaki maliyetleri önemli ölçüde düşürerek karlılığını artırmayı hedefliyor.

Ayrıca, markanın çevreyi koruma amacıyla çok daha sürdürülebilir malzemeler kullanacağı öne sürülüyor. Yeni nesil Micra'nın, Renault 5 ile aynı platform üzerine inşa edileceği ve tek bir şarjla 400 kilometrelik bir menzile ulaşabileceği belirtiliyor.

Bu gelişmeler, Nissan'ın elektrikli araç pazarında daha rekabetçi bir konuma gelmeyi amaçladığını gösteriyor..

Fakat aracın 300 kilometre menzile sahip olan daha uygun fiyatlı bir modelinin de satışa çıkabileceği iddia ediliyor. Ariya Crossover modeline oldukça benzeyeceği belirtilen modelin, öncekine göre %30 civarında daha az maliyetle üretilmesi de gündemde.

Elektrikli araç sektöründeki yatırımlarını artırması beklenen Nissan’ın, önümüzdeki dönemde nasıl modellerle karşımıza çıkacağı merakla bekleniyor. 

Micra Elektrikli

Elektrikli Nissan Micra'nın beklenen özelllikleri:

Elektrikli Motor: Yüksek verimli elektrikli motor ile güçlendirilmiş, sessiz ve çevre dostu bir sürüş.
Menzil: Tek şarjla 400 kilometreye kadar menzil.
Şarj İmkanları: Evde veya hızlı şarj istasyonlarında kolaylıkla şarj.
Performans: Hızlı hızlanma ve düşük torkla etkili bir sürüş performansı.
Modern Tasarım: Yenilikçi ve çekici bir dış tasarım ile şık iç mekan detaylarına sahip olabilir.
Konfor ve Güvenlik: Konforlu ve teknolojik donanımlı iç mekanı ile sürücü ve yolculara güvenli ve keyifli bir yolculuk imkanı
Sürücü Destek Sistemleri: İleri sürücü destek sistemleri ve güvenlik teknolojileri.
Çevreci Malzemeler: Çevre dostu malzemelerin kullanımıyla sürdürülebilir bir ürün.
Bagaj Hacmi: Pratik ve geniş bagaj hacmi ile günlük kullanıma uygun bir araç.
Uygun Fiyat: Emsallerine göre rekabetçi bir fiyat etiketine sahip olabilir, geniş kitlelere ulaşmayı hedefi.

Kaynak: HABER MERKEZİ