İşgalci İsrail’in saldırıları sonucu oluşan yıkımları ve katliamları yerinde görmesi için abluka altındaki Gazze Şeridi’ni ziyaret etmeye davet edilen ABD’li iş insanı Elon Musk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Rus istihbaratı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüpheli Türkiye'den iade edildi Rus istihbaratı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüpheli Türkiye'den iade edildi

 “Şu anda burası (Gazze) biraz tehlikeli görünüyor. Uzun vadeli müreffeh bir Gazze, tüm taraflar için iyi olur”

Filistin direniş grubu Hamas, uluslararası gazetecileri ve medya kuruluşlarını, Gazze’deki yıkımın boyutlarını görmek üzere Gazze’ye davet etmişti.

Yeni Şafak’ın haberine göre sahibi olduğu X sosyal medya platformundan Gazze’deki mevcut riskli durumuna atıfla teklifi reddeden Elon Musk, böylelikle işgalci İsrail’in bölgede oluşturduğu tehlikeye de dikkat çekmiş oldu.

Musk, İsrail lobisine bağlı ABD şirketlerinin yoğun reklam kesme tehdidi sonrasında Tel-Aviv’i ziyaret etmişti. Musk’a işgalci gücün askeri yetkilileri tarafından brifing verildi ve içi mermi kovanı dolu boş beşikler gösterilerek adeta bir tiyatro sahnelendi.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi de Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink’in Tel Aviv’in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi’ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını ileri sürmüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ