ABD'de Musk'un Tesla'dan aldığı yüklü maaşa mahkemeden iptal kararı çıktı. Yargıç Kathaleen McCormick, Tesla yönetim kurulunun maaş paketini onaylarken ciddi kusurlar olduğuna hükmetti. Elon Musk, konuya ilişkin X platformunda yaptığı açıklamada, "Şirketinizi asla Delaware eyaletine dahil etmeyin" ifadelerini kullandı.

Bu maaş anlaşması, Tesla tarihindeki en büyük anlaşmalardan biriydi ve Elon Musk'ın dünyanın en zengin insanlarından biri olmasına yardımcı oldu. Tesla yönetimi, anlaşmanın, Musk'ın şirkete olan bağlılığını sürdürmesini sağlamak amacıyla yapıldığını savundu.

Ancak yargıç, Tesla ve Musk'ın avukatlarının hissedarları yeterince bilgilendirmediğini belirledi. Davayı 2018 yılında açan Tesla hissedarı Richard Tornetta'nın avukatı Greg Varallo, bu kararın "iyi adamlar için güzel bir gün" olduğunu ifade etti.

Kararın Delaware Yüksek Mahkemesi'nde temyiz edilebileceği belirtiliyor. Tesla'nın hisseleri, New York ticaretinde yaklaşık yüzde 3 oranında düşüş yaşadı ve bu yıl değerinin yüzde 20'sinden fazlasını kaybetti.

Kaynak: AA