Bugün itibarıyla, emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor. Bu yıl ikramiye miktarı 3 bin liraya çıkarıldı. Ödemeler, 5 Nisan'a kadar devam edecek ve yaklaşık olarak 16 milyon emeklinin ikramiyeleri, aylık aldıkları banka hesaplarına yatırılacak.

Trthaber'in haberine göre; Yapılan yüzde 50'lik artışla birlikte, emeklilere bu yıl 3 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek. Bu zamla birlikte, yaklaşık 16 milyon emekli, artırılmış ikramiyelerini alacak.

Ödeme tarihleri

Ödemeler maaş alma takvimine göre belirlendi. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, yaptığı açıklamada, "Maaşlarını ayın 17’si ve 18’inde alan SSK'lılar 2 Nisan'da, maaşlarını 19, 20, 21, 22’sinde alanlar ise 3 Nisan'da, maaşlarını 23, 24, 25 ve 26 Nisan’da alan SSK'lılar ise 4 Nisan günü itibarıyla bayram ikramiyelerini alacaklar" ifadelerini kullandı.

Bağ-Kur kapsamında aylık alanların tümüne ikramiye ödemeleri 5 Nisan'da yapılacak.

Erdemir saat ücretli işe alım yapacağını duyurdu Erdemir saat ücretli işe alım yapacağını duyurdu

Emekli Sandığı kapsamında ayın 1'i ve 2'sinde aylık alanların hesaplarına bayram ikramiyeleri 2 Nisan'da yatırılacak. Ayın 3, 4 ve 5'inde aylık alanların ise ikramiyeleri 3 ve 5 Nisan'da hesaplarında olacak.

260 milyar TL ödeme yapılacak

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, "2023 Kurban Bayramı'nda, 14 milyon 611 bin emekliye toplamda 26 milyar 158 milyon civarında ikramiye ödendi. Bu yıl EYT'lilerin de emekli olmasıyla birlikte emekli sayısının 16 milyonu geçtiğini göz önünde bulundurduğumuzda ve ikramiyelerin yüzde 50 oranında arttığını düşündüğümüzde, bu yıl ödenecek tutarın çok daha yüksek olacağını şimdiden söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar emeklilere yapılan bayram ikramiyesi ödemelerinin toplamı 165 milyar lirayı bulmuş durumda. Bu yılki ödemelerle birlikte, bu tutarın yaklaşık 260 milyar liraya çıkması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ