Ankara'da kulislerde konuşulan yeni emekli zammı hakkında bilgi veren Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, bu yeni zamın mart ayına yetişmesinin zor olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına Ocak 2024'te yüzde 49,25 oranında bir artış yapıldı. Ancak emekliler, bu zammı yetersiz buldu ve seçimlere doğru yeni bir zam beklentisi oluştu.

Çetingüleç, "Emekli Yılı" olarak nitelendirilen dönemde, düşük maaş alan emeklilere yönelik iyileştirmelerin sınırlı kalmayacağını, en düşük maaşın 14 ila 17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşulduğunu aktardı. Ancak bu kadar düşük maaşlarla seçime gitmenin hükümet için akılcı bir strateji olmadığını vurguladı.

Türkiye Emekliler Derneği uzmanı Namık Tan'a göre, emeklilere yapılan zamların beklentileri karşılamadığını ve emeklilerin bu dönemde büyük bir yokluk çektiğini ifade ediyor. Tan'a göre, emeklilere verilen paralar artık maaş olmaktan çıkmış, sosyal yardıma dönüşmüş durumda.

Ayrıca, intibak düzenlemesi yapılması durumunda, 2000 sonrasında emekli olanların maaşlarında 1000 ile 1500 lira arasında bir artış olabileceği belirtiliyor. Ancak bu konudaki kesin adımlar henüz atılmış değil.

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

Kaynak: HABER MERKEZİ