AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, bir canlı yayında yaptığı açıklamada, emeklilerin zam beklentilerinin karşılanacağını belirterek, "Çalışmalar olgunlaşınca Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacak" ifadelerini kullandı.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni bir düzenleme yolda. Bu konudaki beklentileri artıran gelişmeler yaşanırken, bugün AK Parti cephesinden heyecanlandıracak bir açıklama geldi.

Müjdeli haber yolda

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT Haber canlı yayınına konuk oldu ve burada gazeteci Fatih Atik'in sorularını

Emeklileri ilgilendiren konuya da değinen Fatih Şahin, müjdeli haberin sinyalini verdi. Şahin, emeklilerin beklentilerini karşılayacaklarını da sözlerine ekledi.

Çalışmalar olgunlaşınca Cumhurbaşkanı paylaşacak!

TGRT Haber canlı yayınına katılan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, gazeteci Fatih Atik'in emeklilerle ilgili sorusuna yanıt verdi.

"Her zaman milletimizin beklentileri ve şikayetleri doğrultusunda siyaset yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşımızın gündeminde ne varsa, ne gibi dertleri varsa, bizim için önemlidir ve bunları dikkate alıyoruz. Emeklilerle ilgili konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar olgunlaştıkça, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır."

Çalışmalar devam ediyor!

Fatih Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; '' Burada beklentilerin farkındayız. Daima vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Şu anda devam eden çalışmalarımız bulunmakta. Emeklilerle ilgili çok önemli adımlar attık, ancak hala bazı serzenişlerin olduğunu görüyoruz. Bu serzenişlerin farkındayız ve vatandaşlarımızın bize bu konuda geri bildirimde bulunmasından memnuniyet duyuyoruz. Sorunun çözümü için bizden beklentilerini paylaşmalarından memnuniyet duyuyoruz."

Emekli maaşında son durum

Türkiye'de SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri en son ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam almıştı. Ayrıca, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı da 10 bin liraya yükseltilmişti.

Emekliler için zam konusu yılın ikinci yarısında tekrar gündeme gelecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı enflasyon artışı kadar olacakken, memur emeklileri için bu oranın dışında toplu sözleşmenin farkı da eklenerek yeni bir değerlendirme yapılacak.

2024 için belirlenecek yeni emekli maaşları, temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ