Erdoğan, aralık ayı enflasyonu ile emekliye zam oranının yüzde 37,57 olarak netleştiğini belirterek, SSK ve Bağkur emeklileri için beklenen ek zam oranını yüzde 5 artışla yüzde 42,6'ya yükselttiklerini açıkladı.

Bu kapsamda emekli maaşı alt sınırı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmış oldu. Ayrıca, temmuz ayında emekli maaşlarının ayrım olmaksızın eşitleneceği ifade edildi.

Emekli maaşı düzenlemelerinin Meclis'e taşınması ve yasalaşması süreci de belirli adımlardan oluşuyor. Yeni aylıkların Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek Genel Kurul'a gelmesi ve burada oylanarak yasalaşması bekleniyor. Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte düzenlemeler yürürlüğe girecek.

SSK emekli maaşı ödemeleri 26 Ocak'ta başlayacak ve 26 Ocak'ta sona erecek. Bağ-Kur emekli maaşı ödemeleri ise 25-28 Ocak arasında gerçekleştirilecek.

Memur emeklileri ise her ayın 1 ila 5'inden maaşlarını alıyor. Ancak aralık ayı enflasyonu 3 Ocak'ta açıklandığı için Emekli Sandığı emeklileri maaşlarını zamsız olarak almışlardı.

Yüzde 49,25'lik zamdan doğan maaş farklarını ise ocak ayının son haftasında almaları bekleniyor.

Kaynak: SERTAÇ VİRANCIK