Emeklilerin banka promosyonlarındaki tutarlarda artış yapıldı. Kamu bankaları, emeklilere 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödeyecek. Başvurular, banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden kolayca yapılabiliyor. Promosyon ödemeleri ise yarından itibaren başlayacak.

Tarımsal destekleme ödemeleri  hesaplara yatırılacak Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırılacak

Promosyonlar için başvuru, bankalardan ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Trthaber'in haberine göre; Bankalar, emeklilere promosyon ödemeleri karşılığında 3 yıl boyunca taahhüt istiyor. Ancak, daha avantajlı bir teklifin ortaya çıkması durumunda banka değişikliği yapmak mümkün. Bu durumda cayma bedeli alınmıyor ve anlaşma yapılan bankada kalan süre için ödenen promosyon miktarı iade ediliyor.

Kabul edilen başvuruları olan emeklilerin promosyon ödemeleri Perşembe günü hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Kamu bankaları, emekli maaşının miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında promosyon ödeyecek.

İsteyen promosyonu başka bankaya taşıyabilecek

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karataş, mevcut promosyon alanların daha yüksek promosyon teklifi alması durumunda, önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabileceklerini belirtti. Karataş, "Başka bir bankaya taşıma işlemi için herhangi bir cezai sorumluluk bulunmamaktadır. Ancak, kullanılan döneme ait olan promosyon miktarı mahsup edildikten sonra kullanılmayan kısmın bankaya iade edilmesi gerekmektedir" dedi.

İki maaşa ayrı ayrı promosyon imkanı!

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karataş, birden fazla emekli maaşı alan bireylerin her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabileceğini belirtti. Karataş, "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır. Örneğin, bir kişi eşinden dolayı dul maaşı alıyorsa dul maaşı için bir promosyon başvurusu yapabilir. Ayrıca, kendisi de emekli ise kendi maaşı için de ayrı bir promosyon başvurusu yapabilir" şeklinde konuştu.

Uygulamadan emekli, dul ve yetim maaşı alan 16 milyon kişinin yararlanabileceği belirtiliyor. Bu promosyon hizmeti, kamu bankaları yanı sıra özel bankalardan da alınabiliyor.

Kaynak: TrHABER MERKEZİ