Emekliler Ocak zammını bekliyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yıl içinde iki kez zam alıyor. Bu zamlar, önceki altı aylık dönemin enflasyon oranına göre hesaplanıyor. 2024 Ocak zammı için ise Temmuz-Ekim ayları arasındaki enflasyon oranı yüzde 29,41 olarak belirlendi.

Bu oran, Ocak zammının alt sınırını oluşturuyor. Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon oranları da Ocak zammını etkileyecek.

emeklii

Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi ne?

kamugundemi.com'da yer alan habere göre; Kasım ayı anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,23 olarak açıklandı. Bu beklenti, Ocak zammının üst sınırını oluşturuyor. Eğer Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon oranları, bu beklentiye yakın çıkarsa, Ocak zammı da yüzde 67,23 olacak.

Emeklilere başka müjdeler var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, emeklilere yönelik bazı müjdeler verdi.

Üzümde tahmini rekolte çalışmaları tamamlandı Üzümde tahmini rekolte çalışmaları tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Ayrıca, emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılacağını da duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, ikramiye ödemelerinin bu ay içinde yapılacağını belirtti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)