Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'de bulunan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile Antalya'da bir araya geldi. Görüşme sırasında, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin çatışmaları gibi son gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede özellikle savunma sanayii ve enerji alanlarında Türkiye ile Bulgaristan arasındaki iş birliğinin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, diğer alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesinin gerekliliğini dile getirdi. Türkiye'nin Bulgaristan ile karayoluyla LNG ihracatı, tecrübe paylaşımı ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda iş birliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin çatışmalarında bölgesel yayılmanın önlenmesine odaklandığını belirtti. Ayrıca, bu sorunların diyalog ve barışçıl yollarla çözülmesi için maksimum çaba gösterdiğini vurguladı.

Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile bir araya geldi

Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Bulgari Erdoğan

Erdoğan, Gurbankulu Berdimuhamedov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbankulu Berdimuhamedov ile Antalya'da bir araya geldi. Görüşme sırasında Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konular ile İsrail’in masum sivillere yönelik sistematik saldırıları ele alındı.

Erdoğan Türkmenistan

Kaynak: AA