Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya mitinginde halka hitap etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Trthaber'in haberine göre: Erdoğan, geçtiğimiz mayıs ayındaki seçim sonuçları için Cumhur İttifakı'na verilen destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Yüzde 68'lik milletvekilliği ve yüzde 70'lik Cumhurbaşkanlığı desteğini hatırlattı ve 31 Mart'ta aynı desteği beklediklerini belirtti. Halka, Türkiye Yüzyılı belediyeciliği için destek çağrısında bulundu.

Kütahya'daki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak ortak aday göstermeyi tercih etmediklerini açıkladı. Seçimlerin bir yarış olduğunu ve bu yarışın centilmence geçmesini dilediğini ifade etti. Hangi partiye mensup olursa olsun, herkesin kendileri için ayrı bir değeri olduğunu vurguladı.

Ülkenin güvenliği, istikrarı ve hedeflerine yönelik tehditlere karşı mücadelede kararlı olduklarını belirtti. Milletin, terör örgütlerine ve hükümetteki ve belediyedeki iktidar hayallerine kapılanlara sandıklarda en güzel cevabı vereceğine inandığını ifade etti.

Seçim sürecinde bazı şehirlerde yaşanan sıkıntıları takip ettiklerini dile getirdi. Milletin, karanlık ittifakların planlarına izin vermeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin geleceği için kenetlenme çağrısı yaparak, Kütahya'nın desteğine güvendiğini belirtti. Milli iradenin önemine vurgu yaparak, bayramı sadece ramazanın değil, milli iradenin de bayram gününe dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin yaşadığı zorlu süreçlere değinerek, demokrasi ve kalkınma rotasından sapmadan ilerlediklerini vurguladı. Ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele ettiklerini ve bunun bazı bedeller gerektirdiğini ifade etti.

Emekliye hak ettiğini vereceğiz!

Ekonomik zorluklarla mücadelede emeklilerin önemine değindi. Emekli maaşlarının yeterli olmadığını kabul ederek, devletin ve milletin daha fazla çalışarak daha fazla gelir elde etmesi gerektiğini belirtti. Seyyanen artışların maliyetine dikkat çekti ve adaletsizliklerin farkında olduklarını ifade etti.

Son olarak, her adımın detaylı bir şekilde hesaplandığını ve sorumluluk makamında olduklarını vurguladı. Hükümetin ve devletin işlerini 85 milyon vatandaşa karşı açık bir şekilde götürmekle yükümlü olduklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ