Antalya’da orman yangını Antalya’da orman yangını

İsrail'in Gazze'de yaptığı vahşet sonrası Türkiye'nin Filistinliler'e desteğini sürdürmesi ve Hamas'ı terör örgütü olmadığı şeklindeki görüşü Tel-Aviv yönetiminden haddini aşan açıklamaları getirmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail güvenlik birimlerinin Filistin toprakları dışındaki Hamas üyelerine yönelik operasyon yapılacağı açıklamalarına karşı çok sert ifadeler kullandı.

Demek ki Türkler'i tanımıyorlar!

'Türkiye dün kurulmuş bir devlet değildir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 'Bunları dile getirenler demek ki Türkleri tanımıyorlar. Bizi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler.

Şu anda Gazze'yi havadan, denizden, karadan kuşatmak suretiyle bu adımları atanlar, bir hafta içinde netice alacaklarını zannediyorlardı. Almadılar. Türkiye'ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar.

Böyle bir işe kalkışanlar bunun sonuçlarının son derece ciddi olabileceğini unutmamalıdır. Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur. Ayrıca biz dün kurulmuş bir devlet değiliz. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir.'' 

Filistin için sorumluluk almaya hazırız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin sorunun çözümene yönelik sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduklarını dile getirerek. ''Biz garantörlüğe de, bu konferansa ev sahipliği yapmaya da hazırız. Yeter ki barışı gerçekten istesinler. Biz sürekli barış diyoruz, hukuk, adalet diyoruz. Bunları öylesine söylemiyor, dünyanın büyük bir felakete sürüklenmemesi için bu kavramların ayakta kalmasına ihtiyaç olduğunu bilerek ifade ediyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ