Alarm zilleri çalarken kamuda tasarruf açıklaması: Denetleyen bir mekanizmayı devreye sokmayı planlıyoruz Alarm zilleri çalarken kamuda tasarruf açıklaması: Denetleyen bir mekanizmayı devreye sokmayı planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetçilerin milletin iradesini küçümseme veya yok sayma hakkı olmadığını belirterek, "31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı'nın üstünlüğüyle sonuçlandı." şeklinde konuştu.

Trthaber'in haberine göre; "Bazı kişiler, kendilerince yerel ve merkezi iktidar arasında bir ayrım yapmaya çalışıyorlar." şeklinde ifade eden Erdoğan, "Ancak ülkemizin her köşesinde tek bir iktidar vardır; o da milletin 14-28 Mayıs seçimlerinde ülkenin yönetim yetkisini verdiği Cumhurbaşkanı ve hükümetidir. Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez bitmeyecektir." dedi.

Erdoğan'dan yerel seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimin ardından ilk kez düzenlenen AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri'nde güvenlik önlemleri alındı ve seçim günü herhangi bir asayiş problemi yaşanmadı. Seçmenler serbestçe tercihlerini belirledi. Bölücü grupların seçmenleri baskı altına alma girişimleri sonuçsuz kaldı. Seçim günü milletimizin sergilediği demokratik olgunluk övgüye değerdi. Demokratik süreçte başarılı bir sınav verdik ve tüm dünyaya bir kez daha birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdik.."

Seçimlerden alnımızın akıyla çıktık

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı meydanlarda birlikte durduğumuz Cumhur İttifakı, son seçimlerden başarıyla çıkmıştır. Cumhur İttifakı olarak MHP'nin genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Başarılı bir sandık sınavından geçen ittifakımız, Türkiye'nin güvenliğinin teminatı olmaya devam edecek.

Sandıktan çıkanın başımızın üstünde yeri var

Her seçim, Türkiye için tarihi bir kazanımı temsil eder, çünkü sandık demokrasinin gücünü yansıtır. Sandıktan çıkan her takdir, hangi yönde olursa olsun, saygıdeğer ve makbuldür. Siyasetçilerin milletin iradesini küçümseme veya yok sayma hakkı olamaz. Bütün vatandaşlarımızın iradesini ortaya koyduğu için minnettarız, onlar bizim için çok değerlidir. Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin sonuçları açıklamasıyla 31 Mart seçim maratonu tamamlanacaktır. YSK, 3 ilçe ve 4 belde olmak üzere toplamda 7 yerde seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. Bu seçimlerin en dikkat çekici özelliği, katılımın düşüklüğüdür; yüzde 78 katılım oranıyla, 31 Mart seçimleri son 20 yıldaki en düşük katılımlı yerel seçim olarak kayıtlara geçmiştir. Bu düşük katılım oranı, partimizin oylarını olumsuz etkilemiştir ve 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. 31 Mart seçimleri, yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı'nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştır.

Hatay tepkisi!

Hatay, 6 Şubat depremlerinden beri en çok zorlanan şehirlerimizden biri oldu. Bu süreçte Hatay'a karşı birçok çaba sarf edildi, aramızdaki ilişki zorlandı. Ancak 31 Mart seçimleri, Hatay'ın üzerinde oynanan kirli senaryolara karşı net bir tavır sergiledi. Yüksek Seçim Kurulu'nun baskı altına alınması da dahil olmak üzere her türlü yol denenmiş, hatta ölülere oy kullandırıldığı gibi akla ziyan iddialar ortaya atılmıştır. CHP'nin milli iradeye olan tahammülsüzlüğü net bir şekilde ortaya çıksa da YSK, bu yanılsamalara karşı net bir tavır sergilemiştir. Bölücü terör örgütünün tekrar şehirlerimize musallat olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar

Sonuçları göz önünde bulundurarak, yerel seçimin önemini unutan ve sanki ülkeyi yönetecekmiş gibi davranan bazı kişilerin olduğunu görüyoruz. Genel seçim havasına girerek, ülkeyi yönetecekleri zannına kapılan bu zavallılar maalesef gerçekleri göz ardı ediyorlar. Kimileri, yerel ve merkezi iktidar arasında ikili bir yapı oluşturarak buna benzer söylemler ortaya atıyor. Ancak bu tür iddialar gerçekçi olmaktan uzaktır, tamamen hayal ürünüdür.

Tek bir iktidar vardır o da Cumhurbaşkanlığı kabinesidir!

81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme yetkisi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Sapla samanı karıştırmaya çalışanları bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum.

Milletimiz özeleştiri istedi

Milletimiz bizden kapsamlı cesur bir özeleştiri yapmamızı istemiştir. Bu mesajların gereğini mutlaka yerine getireceğiz. Enerji toplamış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Vatandaşımızın mesajını doğru okuyacağız

Sandığa gitmeyenlerin gidip farklı tercihte bulunan vatandaşlarımızın mesajlarını en doğru biçimde okuyacağız. Muhasebe sürecimizi neticelendireceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz.

Biz bitti demeden bitmeyecek

Her seferinde düştüğümüz yerden kalktık ve kararlılıkla yolumuza devam ettik. Bugünlere bir anda gelmedik. AK Parti'nin son yerel seçimde aldığı oy oranları üzerinden bazıları sevinç çığlıkları atarken, bazıları olumsuz tablo çiziyor. Ancak bunlar, AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu ve nereden geldiğimizi anlamamışlar. Herkes görmeli ve bilmelidir ki, biz bitti demeden hiçbir şey bitmez, bitmeyecektir. Biz, bu ülkenin en dinamik partisiyiz ve heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri. Eksikleri giderir, tekrar yola koyuluruz. Kimse sevinmesin, umutlanmasın; biz buradayız, sapasağlam dimdik ayaktayız.

Bu seçim sonuçlarını fırsat bilerek AK Parti'yi yıpratmaya çalışanları gayet iyi biliyoruz. Eleştiri ve özeleştiri olabilir, ancak AK Parti teşkilatını özeleştiri maskesi altında hırpalamaya çalışanlara izin vermeyiz. Medyadan sosyal medyaya, AK Parti'ye ayar vermeye çalışanlara rıza göstermeyiz. Burada muhalefete de ekmek çıkmaz. Bugünden itibaren halkımızın içine girecek, başımız dik şekilde milletimize hizmeti sürdüreceğiz. Bu hareketin içinde şımarıklık olmaz.

Kaynak: HABER MERKEZİ