Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV’nin ortak yayınına konuk oldu. Gecikmeli başlayan programın ilerleyen saatlerinde yayın birden kesildi. Bir süre sonra devam eden yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Midemi ciddi manada üşütmüşüm, seyircilerimizden helallik istiyorum” açıklamasında bulundu. Yaşananlara tanık olan Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber 7 Yazarı Mehmet Acet, herkesin merak ettiği 21 dakikalık arada neler yaşandığını anlattı.

Mehmet Acet’in köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:    

Programa başladık. Takriben 10 dakika kadar ilerledikten sonra, ilk sorusu için Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’e söz verdim. Sorunun sonlarına doğru, Erdoğan’ın mide bulantısının arttığını fark ettik hepimiz. Ve anlık kararımızı verip yayına ara verdik. Merak eden herkes için şu bilgiyi ilk elden vereyim. Bir bayılma, şuur kaybı vs. bunların hiçbiri olmadı. Olan şey, Erdoğan’ın yeniden aramıza dönüp kendi durumunu kendi ifadesinden bütün herkese duyurduğu gibi; Bir başka deyişle de, bizim program başlamadan önce hem kendisinden, hem de ekibinden öğrendiğimiz gibi idi. Üşütmeye bağlı bir mide rahatsızlığı.

Ne dedi Erdoğan?

 “Midemi ciddi manada üşütmüşüm, seyircilerimizden helallik istiyorum.” Erdoğan ara verdikten hemen sonra kendi başına ayağa kalkıp, nezaket gösterip herkesten müsaade isteyip, yan taraftaki odaya geçti. 21 dakikalık bir aramız oldu. Rahatsızlığının hayati bir niteliğinin olmadığı bilgisine sahip olmanın verdiği rahatlıkla, öyle bile olsa bir dünya liderinin böyle bir rahatsızlık geçirmesinin verdiği üzüntü ve tedirginlik arasında gittik geldik.

Bu arada Fahrettin Altun ve ekibindeki diğer isimlerin kriz anında nasıl bir yönetim sergileneceğini gösteren soğukkanlı ama kararlı tavırlarını not etmek isterim. Doktoru Serkan Topaloğlu da, hızlı bir şekilde salona gelerek duruma nezaret etti. Yayına ara verdiğimiz o sırada telefonuma mesajlar ve aramalar yağmaya başladı.
 
Telaşla ne olduğunu merak edenler…

Dua mesajları…
 
“Ne olur ‘iyi’ de” diyerek benden bir cevap beklediği halde “İYİ” mesajını gecikmeli olarak verebildiklerim.
O bölümde cevap veremediğim için ben de bu arayanlardan ve mesaj sahiplerinden helallik istiyorum.

İttifakgazetesi.com 

Editör: Ali Aydın