Yaz mevsiminin gözde meyvesi erik, erkenci hasatla tezgahlardaki yerini aldı. Sivas’ta erik satışı yapan esnaf, özellikle hamilelerin ve özel durumu olanların talebi üzerine erik getirdiklerini belirtiyor. Ancak eriğin tanesi 20 TL’den, 10 tanesi ise 200 TL’den satılıyor ki bu fiyatlar alıcıları zorluyor.

Sivas'ta sebze halinde 30 yıldır esnaflık yapan Ahmet Şarkışla, eriklerin şu anda pahalı olmasının sebebini erkenci hasata bağladı. Şarkışla, "Erik normalde nisan ayının ortaları gibi olur. Şu an için erken. Bu nedenle fiyatı da yüksek" dedi.

Hamileler ve Hastalar Eriği Tercih Ediyor

Yüksek fiyata rağmen erik, özellikle hamileler ve hastalar tarafından tercih ediliyor. Esnaf Ahmet Şarkışla, "Hamileler ve hastası olanlar talep ediyor. Onlar için özel olarak getirtiyoruz" diye konuştu.

Erik Fiyatı Ne Zaman Düşecek?

Erik fiyatının nisan ayının ortalarında bollaşmasıyla düşmesi bekleniyor. Şarkışla, "Fiyatı iki haftaya düşer. 100 liradan satışı başlar" ifadelerini kullandı.

Esnaf Eriği Kasaya Kilitliyor

Erkenci eriklerin pahalı olması nedeniyle esnaf da tedbir alıyor. Şarkışla, sayılı olarak getirdiği erikleri tezgâhta bırakmadığını ve kasaya kilitleyip eve götürdüğünü söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ