Ankara’da zehir tacirlerine operasyon: 12 gözaltı Ankara’da zehir tacirlerine operasyon: 12 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması olayı üzerine bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, kayma bölgesinde 827 personelin görev aldığını ifade etti.

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir maden sahasında yaşanan toprak kayması sonucu 9 işçinin toprak altında kaldığı belirtilirken, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bakan Yerlikaya, olayın ardından bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı ve basına açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, kayan kütlenin hacminin yaklaşık 10 milyon metreküp olduğunu ve 800 metre ilerlediğini belirtti. Kayan kütlenin altında kalan 9 işçinin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Bölgede, yeni olası bir kayma durumunu izlemek ve göçük altındaki kişileri tespit etmek amacıyla mobil takip sistemleri ve yer radarı gibi ekipmanların kurulduğunu dile getiren Bakan Yerlikaya, 339 arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personelin bölgede görev yaptığını açıkladı.

Ayrıca, uydu radar verileri kullanılarak sahadaki hareketlerin geçmişe yönelik incelendiğini ve olası riskli bölgelerin belirlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının gece boyunca devam etmesi için 40 jeneratör ve 40 aydınlatma kulesinin bölgede bulunduğunu ifade etti.

Yerlikaya, madencilere, Erzincan'a ve millete geçmiş olsun dileklerini ileterek, güzel haberleri milletle paylaşma umuduyla çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kaynak: İHA