Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik ekonomik destek kapsamında yapılan Evde Bakım Yardımı ödemelerinin Ramazan Bayramı öncesinde öne çekileceğini duyurdu. Bakan Göktaş, yarın yapılacak ödemelerle toplamda 4,2 milyar TL'nin vatandaşlara ulaştırılacağını açıkladı.

Bu yılki hedefi 2 kiloluk domates yetiştirmek Bu yılki hedefi 2 kiloluk domates yetiştirmek

Trthaber'in haberine göre: Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın ailelere yönelik sunulan en önemli bakım hizmet modellerinden biri olduğunu belirtti. Bu hizmetin, engelli bireylerin öncelikle aileleriyle birlikte desteklenmesi amacıyla 2006 yılında başlatıldığını vurguladı.

Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini koruyarak bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin, aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak yaşadıkları ortamdan ayrılmadan kalmasını sağlayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz." şeklinde konuştu.

Göktaş, "Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirtmek isterim. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Ramazan Bayramı yaklaşırken, ailelerin ve evlerinde bakılan tam bağımlı bireylerin yanında olmak adına önemli bir adım attık. Evde Bakım Yardımı ödemelerini bu özel günün huzuruna denk getirerek, yarın hesaplara aktarılacak. Bu ay, Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 561 bin vatandaşımıza toplamda 4,2 milyar TL tutarında ödeme gerçekleştireceğiz.

Engellilik alanında hak temelli sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir olması hedefiyle Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yapılan ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum”

Kaynak: HABER MERKEZİ