Yangın, Rasathane Mahallesi’nde 5 katlı bir binanın son katında saat 04.15’te başladı. Alevler kısa sürede evi sardı. Bu sırada uyanan Enes Can Gürbüz, yangını fark ederek kardeşine seslendi ve ailesini uyandırdı. Ardından komşuya giderek yardım istedi. Evde bulunan 9 yaşındaki Abdulbaki Gürbüz ise komşuları tarafından kurtarıldı.

POLİS VE İTFAİYE SEFERBER OLDU

Olay yerine itfaiye, polis ve ambulans ekipleri geldi. İtfaiye gelene kadar polis ekipleri siren çalarak apartmandaki vatandaşları uyandırdı ve tahliye etti. Yangın sırasında uykudan uyanan anne Reyhan Gürbüz, yanında zihinsel engelli oğlu Efekan Gürbüz’ü de alarak arka balkona sığındı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın bitişik daireye de sıçradı. İtfaiye ekipleri eve girerek arka balkonda bekleyen Reyhan Gürbüz ve oğlu Efekan Gürbüz’ü kurtardı. Efekan Gürbüz, itfaiye ekiplerinin kucağında ambulansa taşındı. Yangın sırasında bitişik dairenin sahibi Hasan Akça da dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen Reyhan Gürbüz, Efekan Gürbüz ve Hasan Akça, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Kaynak: İHA