Anadolu Efes, THY Euroleague play-in maçında evinde Virtus Bologna'ya 67-64 yenilerek Euroleague'den elendi.

Bu sonuçla Türk takımı, Avrupa'nın en prestijli basketbol organizasyonuna veda etti. İtalyan ekip ise İspanyol Baskonia ile play-in aşamasında bir maç daha oynayacak. Bu müsabakanın galibi, play-offlara katılma hakkı elde edecek son takım olacak.

Efes iyi başladı sonunu getiremedi

Maçın başında iki takım da skor bulmakta zorlansa da, Anadolu Efes, Will Clyburn'ün performansıyla dış atışlardan sayılar bulmaya başladı. Clyburn, takımının ilk 17 sayısını kaydederek önemli bir katkı sağladı. İlk periyodu 23-21 önde tamamlayan Anadolu Efes, ancak ikinci çeyrekte rakibinin sert savunmasıyla karşılaşarak skoru lehine çeviren Bologna karşısında zorlandı.

Üçüncü çeyrekte Bologna'nın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle skor üretmesine rağmen, Anadolu Efes, Shane Larkin'in liderliğinde etkili bir oyun sergileyerek son çeyreğe 50-48 önde girdi.

Son periyotta büyük bir çekişme yaşandı. Anadolu Efes, hücumda etkili olamazken, Bologna pota altından ve dış atışlardan sayılar bulmayı başardı. Maçın sonlarına doğru farkı açan Bologna, son saniyelerde attığı kritik üçlükle maçı 67-64 kazandı.

Anadolu Efes'in ABD'li oyuncusu Will Clyburn, bu maçta attığı sayılarla THY Avrupa Ligi'nde 3 bin sayı barajını aşarak önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Anadolu Efes: 64 - Virtus Segafredo Bologna: 67

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Carlos Peruga (İspanya), Uros Nikolic (Sırbistan)

Anadolu Efes: Larkin 16, Hollatz, Clyburn 22, Ercan Osmani 6, Pleiss 3, Beaubois 5, Bryant 5, Thompson, Oturu 2, Willis, Jones 5

Virtus Segafredo Bologna: Hackett 2, Cordinier 2, Belinelli 11, Shengelia 13, Dunston, Lundberg 12, Pajola 3, Mickey, Polonara 8, Zizic 4, Abass 12

1. Periyot: 23-21

Sergen Yalçın: Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok Sergen Yalçın: Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok

Devre: 36-35

3. Periyot: 50-48

Kaynak: AA