Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi sisteminin limitini 4 Nisan'dan itibaren 100 bin liraya yükseltecek. Ayrıca, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250 bin liraya kadar işlem yapılabilecek.

Bu güncellemeyle birlikte, FAST sisteminde işlem limiti olmamakla birlikte, her işlem için en fazla 100 bin lira gönderilebilecek.

Hayvancılıkta 2024-2026 dönemi destekleme tutarları açıklandı Hayvancılıkta 2024-2026 dönemi destekleme tutarları açıklandı

FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 250 bin liraya kadar işlem yapılabilecek. Bu güncelleme öncesinde FAST limiti 50 bin lira olarak belirlenmişti.

Bankanın duyurusunda şunlar kaydedildi; Planlama aşaması Aralık 2023'te başlayan ve FAST katılımcılarına duyurulan güncelleme, kullanıcıların FAST sistemine gösterdiği ilgi ve gerçekleştirdikleri ödemelerin artan dinamik ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla gerçekleştirildi. Bu kapsamda, 4 Nisan 2024 itibarıyla FAST işlem tutar limitleri de güncellenecek. Para transferlerindeki limit 50 bin liradan 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak yapılan dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltilecek.

Kaynak: AA