Gelişmeler, seçim öncesinde emekli maaşlarına seyyanen bir zam yapılabileceği spekülasyonlarına yol açtı. Ankara'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik mesajlarının ardından AK Parti'den gelen açıklamalarla bu konu daha da hareketlendi. Bazı çevreler, emekli maaşlarına 5 bin TL'lik bir seyyanen zam yapılacağına dair iddiaları dile getiriyor.

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT'de katıldığı bir televizyon programında, "Vatandaşlarımızın dertleri ve gündemleri neyse, bizim de onları dikkate alıp masaya yatırarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bu konuda yapılan çalışmalar olgunlaştığında, Sayın Cumhurbaşkanımız bunları kamuoyuyla paylaşacaktır. Emeklilerle ilgili beklentilerin farkında olduğumuzu belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, "Cumhurbaşkanımız ile görüştüm. Emeklilerle ilgili bütçe olanakları doğrultusunda iyileştirmeler yapılacak. Hiçbir emeklimizi mağdur etmeyeceğiz. Bayram ikramiyesiyle ilgili belirli bir rakam vermedi. Konuyu biraz tartıştık. Cumhurbaşkanımız da durumun farkında." açıklamasında bulundu.

Detayları ise açıklamayan Altınok, "Bunu Cumhurbaşkanımızın açıklaması daha doğru" dedi.

AK Parti tarafından yapılan ardı ardına açıklamalar, seçim öncesinde emeklilere maaş artışı yapılacağı söylentilerini güçlendirirken, kulislere göre 31 Mart yerel seçimleri öncesinde emeklilere 5 bin TL'lik seyyanen zam yapılabileceği konuşulmaya başlandı.

Emekli maaşlarına seyyanen zam konusundaki beklentiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Mart'ta gerçekleştireceği büyük Ankara mitingine odaklandı.

Emeklilere bir sürpriz olabilir!

Gazeteci Fatih Portakal, dün akşamki programında çıkan iddialarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Emeklilerle ilgili şu bilgiyi vereyim. Bir sürpriz olabilir. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen zam açıklayabilir. İddialar bu şekilde" dedi.

Akşener de mitinginde daha fazlasını istedi

Akşener Ahlat'ta dün düzenlediği mitingde Erdoğan'a seslendi: "Şimdi diyorum ki emeklilerle ilgili, Sayın Erdoğan, 7 bin lira bayram için ikramiye verin. 3 bin lira yetmez. İki dudağınızın arasında, 11 bin lira seyyanen zam verin emeklilerin tümüne ve en düşük emekli maaşını da asgari ücret kadar yapın. Şimdi buraya gelirken bir arkadaşımdan yeni duydum. Bir seyyanen zam yapılacağı konuşuluyormuş. 5 bin liraymış. 5 bin lirayı kabul etmiyorum Sayın Erdoğan. Biz onu hesapladık. 11 bin lira seyyanen zam vermenin bu ülkeye bir zararı yok ama o emeklilerimiz ayağa kalkar. Onlar bunu hak ettiler" şeklinde konuştu."

Kaynak: HABER MERKEZİ