Sakarya'nın Hendek ilçesinde meydana gelen feci bir kazada, Anadolu Otoyolu'nun Sakarya geçişinde kontrolden çıkan bir ham deri yüklü tır, karşı şeride geçerek ciple çarpıştı. İstanbul istikametinde seyir halinde olan yabancı plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerleri aşarak Ankara istikametine seyir halinde olan 34 CGU 830 plakalı Opel marka ciple çarpıştı. Kazada, tır sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, cipte bulunan 5 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahale sonrasında yaralıları Hendek Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Ancak yaralılardan Munise Asker doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Kaza sonrasında, tırda bulunan deriler yola saçıldı ve araçlar yüzünden Anadolu Otoyolu'nun Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda trafik, emniyet şeridinden kontrollü bir şekilde sağlandı. Ancak yolun temizlenmesi ve araçların kaldırılmasının ardından 3 saatlik çalışma sonucu trafik akışı normale döndü.

Bölgede meydana gelen bu feci kazada hayatını kaybeden tır sürücüsüne Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Trafik kazalarının önlenmesi için sürücülerin trafik kurallarına uymaları büyük önem taşıyor.

sakarya_kaza (4)

sakarya_kaza (3)

sakarya_kaza (1)

sakarya_kaza (2)

Editör: Alp Kılıç