Kaza, akşam saatlerinde İslahiye-Hassa yolunun 9’uncu kilometresinde yaşandı. Hassa istikametine giden Mahir Havvat (23) yönetimindeki 27 BRM 83 plakalı otomobil, lastiği patlayınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil, karşı şeride geçerek önce 31 AON 790 plakalı demir yüklü TIR’a, ardından da 31 RAY 39 plakalı TIR’ın dorsesine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, yoldan geçen diğer sürücüler durumu jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Kartal’da polisten kaçan şahıs çöp konteynerinde yakalandı Kartal’da polisten kaçan şahıs çöp konteynerinde yakalandı

KARDEŞLER İTFAİYE TARAFINDAN KURTARILDI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü Mahir Havvat ile ağabeyi Onur Havvat’ı (28) kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından kardeşler otomobilden çıkarıldı. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulanslarla İslahiye Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak Mahir Havvat, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Onur Havvat’ın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

TIR SÜRÜCÜLERİ GÖZALTINA ALINDI

Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, TIR sürücüleri Hasan K. ve Fırat D.'yi gözaltına aldı. Sürücülerin ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Kazanın nasıl olduğu ve sorumlularının kim olduğu araştırılıyor.

Kaynak: DHA