Süper Kupa final maçı için heyecan dorukta! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği maçın ekranlara hangi kanalda ve ne zaman geleceği merak konusu oldu. Süper Kupa heyecanı, Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda yaşanacak.

Karşılaşmanın kazananı Süper Kupayı müzesine götürecek. 90 dakikada eşitlik bozulmaması durumunda önce uzatmalar ardından penaltı atışları kazananı belirleyecek. Peki Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Süper Kupa maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali maçının programı netleşti. Süper Kupa finali, 7 Nisan Pazar günü saat 21.30'da başlayacak.

Tek maç formatında oynanacak olan bu karşılaşma, ATV kanalından canlı olarak yayınlanacak. Süper Kupa finalinde galip gelen takım, kupayı müzesine götürecek.

Fenerbahçe U19 takımıyla sahada olacak

Fenerbahçe yönetimi, Trabzonspor maçından sonra yaşanan olayların ardından 2 Nisan'da olağanüstü bir genel kurul toplantısı düzenledi ve üyelerden alınacak adımlar konusunda yetki talep etti. 3 Nisan'da yapılan yönetim kurulu toplantısında ise alınan karar doğrultusunda, sarı-lacivertli ekip, maçın ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması durumunda karşılaşmaya U19 takımı ile çıkma kararı aldı.

Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'nun taleplerini kabul etmeyince, yarın oynanacak maça genç oyunculardan oluşan U19 takımıyla çıkma kararı aldı. A takım oyuncuları, Süper Kupa maçında sahaya çıkmak isteseler de, kulüp yönetimi U19 takımıyla çıkma kararında ısrarlı.

Galatasaray ideal kadroyla çıkacak

Fenerbahçe'nin U19 takımıyla çıkma kararına rağmen, Galatasaray'ın en iyi kadrosuyla sahaya çıkacağına dair açıklamalar merak konusu oldu. Teknik direktör Okan Buruk ve başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin aldığı karara rağmen Galatasaray'ın iddialı bir kadro ile sahada olacağını vurguladı.

Özbek, Fenerbahçe'nin de A takımıyla sahaya çıkmasını istediğini belirtirken, Buruk ise rakibin kadrosunu düşünmediklerini ve en hazır kadro ile sahaya çıkacaklarını ifade etti.

90 dakikalık bir maç olmayacak

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, Adana Demirspor maçı öncesinde yaptığı açıklamada, Süper Kupa maçında taraftarın gitmemesi gerektiğini belirtti ve bu durumun A Takımının maça gitmeyeceği anlamına geldiğini vurguladı. Bu açıklamalar ışığında, Fenerbahçe'nin 9 oyuncu ile sahaya çıkması ve sakatlık nedeniyle 3 oyuncunun kenara gelmesi bekleniyor. Kurallara göre, maçın devam edebilmesi için en az 7 oyuncunun sahada olması gerektiği ve Fenerbahçe'de 6 oyuncunun kalacağı göz önüne alındığında, hakemin maçı Galatasaray lehine 3-0 olarak tescil edeceği öngörülüyor.

UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu: Başakşehir: 6 - La Fiorita: 1 UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu: Başakşehir: 6 - La Fiorita: 1

Maçın bilet gelirleri depremzedelere

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının bilet gelirleri, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremden etkilenen depremzede vatandaşlar için kullanılacak. Bilet satışları, resmi internet sitesinde tükenmiş durumda. Ancak Fenerbahçe'nin U19 takımıyla sahaya çıkma kararı sonrasında, tribünlerde ne kadar seyirci olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ