Fenerbahçe, Yunanistan'da oynanan ilk karşılaşmada 3-0 geriye düşmesine rağmen Tadic ve İrfan Can Kahveci'nin golleriyle maça tutunmuştu. İlk maçta rakibine deplasmanda 3-2 mağlup olan sarı-lacivertli ekip Kadıköy'de kazanıp yarı finale adını yazdırmak istiyor.

Maç ne zaman?

Olympiakos - Fenerbahçe mücadelesi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda 18 Nisan Perşembe günü saat 22.00’da başlayacak.

TV8'den şifresiz yayınlanacak

Fenerbahçe'nin Yunan temsilcisiyle tur mücadelesi TV 8 ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Muhtemel 11

Teknik direktör İsmail Kartal'ın takımını; Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Ferdi; İsmail, Fred; İrfan Can, Szymanski, Tadic ve Dzeko on biriyle sahaya çıkarması bekleniyor.

Hakemler

Müsabakayı, Alman hakem Tobias Stieler yönetecek. Stieler'in yardımcılıklarını, aynı ülkeden Christian Gittelmann ve Mark Borsch yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Daniel Schlager olacak.

Fenerbahçe'de tek eksik

Avrupa kupalarında 11 yıl sonra adını yarı finale yazdırmayı hedefleyen Fenerbahçe'de 1 eksik var.

Tedavisi tamamlanan Mert Hakan'ın durumu maç saatinde belli olacak. Ameliyat olan Ooosterwolde ise forma giyemeyecek.

Serdar Aziz, Mert Müldür ve Serdar Dursun ise UEFA listesinde yok.

Lig galibiyeti moral oldu

Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında rakibinin gollerine engel olamayan Fenerbahçe mücadelede üç farkla geriye düşmüştü. İkinci yarı Dusan Tadic ve İrfan Can Kahveci’nin golleriyle birlikte geri dönüş yapan sarı-lacivertliler, bitiş düdüğüne kadar üçüncü golü bulmak için fırsatlar yakaladı. Yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Fenerbahçe mücadeleden 3-2 mağlubiyetle ayrıldı.

İrfan Can Kahveci'ye Fransa'dan sürpriz talipli İrfan Can Kahveci'ye Fransa'dan sürpriz talipli

Trendyol Süper Lig’de ise 31. haftada Fatih Karagümrük’e konuk olan Fenerbahçe geriye düştüğü karşılaşmayı Dzeko ve Batshuayi nin golleriyle 2-1 kazanmayı başardı. Fenerbahçe kritik çeyrek final mücadelesi öncesinde ligde aldığı galibiyetle moral depoladı.

Sarı-lacivertliler Kadıköy'de yenilmiyor

Bu sezon Avrupa'da iç sahada 7 maça çıkan sarı-lacivertliler, 6 maçı kazanırken bu mücadelelerden en az 2 farklı galip ayrıldı.UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Yunanistan ekibi Olympiakos'a deplasmanda 3-2 kaybeden Fenerbahçe, evindeki rövanş maçını beklemeye başladı.

Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan müsabakada 3-0 geriye düşmesine karşın Tadic ve İrfan Can Kahveci'nin golleriyle skoru 3-2'ye taşıyan Fenerbahçe, tur için umutlandı. Sarı-lacivertli takım, taraftarı önünde en az 2 farklı kazanması durumunda yarı finalde Aston Villa-Lille eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Bu sezon evinde 7 Avrupa maçına çıkan Fenerbahçe, bu karşılaşmalardan 6'sını kazanırken, son oynanan Union Saint-Gilloise mücadelesinden 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Rakibini Belçika'da 3-0 yenen sarı-lacivertli takım, ilk maçta aldığı 3 farklı galibiyetin avantajıyla sahasındaki maçı kaybetmesine karşın çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Nasıl tur atlar?

UEFA Konferans Ligi’nde Fenerbahçe ilk turda rakibine 3-2 mağlup oldu. Avrupa’da deplasman golü kuralı kalktığından Fenerbahçe’ye tur için iki farklı galibiyet yetecek. Sarı- lacivertliler tek farklı galibiyet alması durumunda ise karşılaşma uzatmalara gidecek. Olympiakos her türlü galibiyet ve beraberlikte tur atlayan takım olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ