Fenerbahçe, Trabzonspor maçı sonrası olağanüstü genel kurul toplantısı düzenleyerek, alacakları önlemleri değerlendirecek. Bu önlemler arasında Süper Lig'den çekilme opsiyonunun da görüşüleceği belirtiliyor.

Ancak, Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilmesi durumunda ortaya çıkacak senaryolar ve bu kararın futbol camiası üzerindeki etkileri şu an için belirsizliğini koruyor.

Ntvspor'un haberine göre; Çekilme durumunda lig organizasyonunun nasıl şekilleneceği, maç sonuçlarının nasıl değerlendirileceği ve gelecek sezon ligde kaç takımın yer alacağı gibi önemli sorular cevap bekliyor.

Peki Fenerbahçe, Süper Lig'den çekilirse ne olacak? İşte yanıt bekleyen o sorular;

Fenerbahçe 1-3

Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettikten sonra yaşanan gelişmelerin ardından olağanüstü genel kurul toplantısı kararı aldı. Bu toplantıda, yaşananlar ve alınacak aksiyonlar değerlendirilecek ve bu kapsamda ligden çekilme seçeneği de masaya yatırılacak.

Fenerbahçe 2-6

Ali Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız." şeklinde konuşmuştu..

Fenerbahçe 3-4

Fenerbahçe'nin ligden çekilme kararı alması durumunda ne olacağına dair birçok soru cevap bekliyor. Bu kararın Süper Lig'e ve kulübün geleceğine etkileri, takımın yerine gelecek başka bir kulüp ve lig sıralamasındaki değişiklikler gibi konular belirsizliğini koruyor.

Fenerbahçe 4-1

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin ligden çekilme kararı durumunda nasıl bir yol izleyecek?

Fenerbahçe 5-2

Fenerbahçe'nin alt lige düşürülmesi durumunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynayabilecek mi?

Fenerbahçe 6-2

3- Bu sezon Avrupa'da Türkiye'yi en iyi temsil eden takım olan Fenerbahçe, ligden çekilirse, UEFA'nın puanlama sistemindeki etkileri merak konusu. Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi halinde, kazandığı puanların ülke sıralamasına etkisi nasıl olacak?

Fenerbahçe 7-1

4- Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi durumunda sezon sonunda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa kupalarına gidecek takımlar nasıl belirlenecek?

Fenerbahçe 8-1

5- Sezon sonunda Süper Lig'den kaç takım düşecek? Normal şartlarda 4 takımın düşmesi planlanırken, Fenerbahçe'nin olası kararı sonrası düşme potası nasıl şekillenecek?

Fenerbahçe 9

6- Fenerbahçe'nin düşürülmesi sonrası Trendyol 1. Lig'de sezon kaç takımla oynanacak, kaç takım Süper Lig'e çıkacak?

Fenerbahçe 10

7- Yüzde 30-35 oranında Fenerbahçeli abonesi olan yayıncı kuruluş, Sarı-Lacivertlilerin ligden çekilmesi halinde nasıl bir yol izleyecek?

Fenerbahçe 11

8- Trenyol 1. Lig'de gelecek sezon yabancı sayısı 8'den 6'ya düşürülecek. Kiralıklar dahil 19 yabancısı bulunan Fenerbahçe bu durumda ne yapacak? (HÜRRİYET)

Fenerbahçe 12

TALİMAT NE DİYOR? | Futbol Müsabaka Talimatı’nın ‘Puan Silinmesi, Ligden Çıkarılma ve Alt Kümeye İndirme’ başlıklı 24. maddesine göre puan tenzili, takımın lig dışı bırakılması ve bir alt kümeye indirilmesi gereken haller şu şekilde ifade ediliyor:

Fenerbahçe 13

"Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Fenerbahçe 14

Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar."

Kaynak: HABER MERKEZİ