Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadele Papara Park'ta gerçekleşecek. Maçı hakem Halil Umut Meler yönetirken, yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak.

Maç saat kaçta? Hangi kanalda?

Dev maç bugün saat 20:30'da başlayacak. Karşılaşma canlı olarak beIN Sports 1 kanalından izlenebilecek.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Mendy, Denswill, Eren, Berat, Umut, Visca, Bardhi ,Trezeguet, Pepe

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi,  İsmail, Fred,  İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

Fener'de 5 isim yok!

Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçı öncesi kamp kadrosu açıklandı. Hazır olmayan Rodrigo Becao ve Leonardo Bonucci kadroda yer almadı. Ayrıca tedavileri süren Mert Hakan Yandaş, Çağlar Söyüncü ve Joshua King kadroya alınmayan diğer isimler oldu.

Fenerbahçe Trabzon'a karşı üstün

İki takım lig tarihinde 101 kez karşı karşıya gelirken, bu maçlarda Fenerbahçe'nin rakibine karşı 40-27 üstünlüğü bulunuyor. İki takım ligdeki 34 maçta ise puanları paylaştı.

Lig maçlarında Fenerbahçe'nin attığı 134 gole karşılık, Trabzonspor 106 gol kaydetti.

Trabzon sahasında üstün olan taraf

İki takım arasında Trabzon'da yapılan maçlarda bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor.

Trabzon'da oynanan resmi ve özel toplam 56 maçta Trabzonspor 25, Fenerbahçe 18 galibiyet alırken, taraflar 13 karşılaşmada eşitliği bozamadı.

Bu müsabakalarda Trabzonspor 67, Fenerbahçe ise 59 gol attı.

Fenerbahçe'den dikkat çeken gol sayısı

Süper Lig’de 29 hafta geride kalırken Fenerbahçe’nin gol yollarında üretkenliği dikkat çekti. Dzeko, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder ve Dusan Tadic gibi isimler Fenerbahçe'nin gol yükünü üstlendi.

Fenerbahçe bu sezon oynadığı karşılaşmalarda 76 kez rakip fileleri havalandırırken ligin en fazla gol atan takımı oldu. Sarı-lacivertlilerin kalesinde  gördüğü gol sayısı ise 23 oldu.

Avcı büyük maçları seviyor

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı yönetimindeki iki dönemde, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı toplam 17 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda bordo-mavililer, 6 galibiyet alırken, 6 kez de berabere kaldı. 5 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldılar.

Trabzon Kadıköy'de kazanmıştı!

Bu sezon, teknik direktör Abdullah Avcı liderliğinde Trabzonspor, üç büyük maça çıktı ve sadece Fenerbahçe'yi mağlup etmeyi başardı.

Bordo-mavililer, Avcı yönetimindeki ilk maçlarında, İstanbul'da oynanan mücadelede Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek 26 yıl sonra rakip sahada galibiyet elde etti.

Ancak son iki karşılaşmada Trabzonspor, sahasında Galatasaray'a 5-1, deplasmanda ise Beşiktaş'a 2-0 yenilerek istenmeyen sonuçlar aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ