Galatasaray’ı 4 kez teraziye çağırdık

Baki, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Hatayspor’u 4-2 yenen Fenerbahçe’nin galibiyetini kutladıktan sonra, Erden Timur’un iddialarına yanıt verdi. Baki, “Yine futbolun dışına çıkıyoruz çünkü vahim, sahtekarca ve yalan açıklamalar yapıldı. Bu şahsın söylediklerini kamuoyunun ciddi anlamda sorgulaması gerekiyor. ‘Teraziden kaçan hırsızdır’ dedi. Bizim için son derece trajikomik ve ironik. Biz zaten yönetime geldiğimizden beri, onların yönetime geldiği zaman da bu zaman diliminin içerisinde, kendilerini bizim kendi penceremizden gördüğümüz Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili problemler, Merkez Hakem Kurulu ile ilgili problemler, Türk futboluyla alakalı haksızlıklar, 1959 öncesinde Fenerbahçe’nin yenilen haklarıyla ilgili 4 kez teraziye çağırdık. Hatta dedik ki, istiyorsanız başkan seviyesinde Galatasaray Televizyonu’na çıkalım. Başkanınız çıkamıyorsa başkan vekili seviyesinde çıkalım. Dolayısıyla teraziden kaçan hırsızdır. 4 kez resmi davette bulunmamıza rağmen karşımıza çıkamadılar” diye konuştu.

Lale Orta iddiasını reddettik

Baki, eski MHK Başkanı Lale Orta’nın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a VAR görüntüsü gönderdiği iddiasını da şiddetle reddettiklerini belirtti. Baki, “Gelelim Lale Orta olayına. Bu da ayrı bir vahim iddia. Kendisinin MHK Başkanı olduğu zaman Başkanımız Ali Koç’a VAR görüntüsü yolladığını iddia etti. Hem Lale Orta hem de Başkanımız Ali Koç 5 dakika içinde bunu şiddetle reddetti. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na da araştırması için başvuruda bulunduk. Başkanımız da bu konuyla ilgili hukuki hak arayışını hafta içinde yapacak. Dolayısıyla bir yalan da burada var. Bunun da ciddi şekilde araştırılması gerekiyor. Madem ki TFF Türk futbolunun amirali, o zaman ya bu konuda aydınlatıcı bir rol oynayacaklar ya da bu oyunun bir parçası olacaklar” dedi.

Koç Holding çalışanlarına çifte standart

Baki, Galatasaray’ın Koç Holding çalışanlarına yönelik çifte standart uyguladığını da söyledi. Baki, “Temsilciler üyesi bir beyefendinin Koç Holding çalışanı olduğunu iddia ettiler. Halbuki kendisinin 3 yıldır emekli olduğu ortaya çıktı. Madem ki Koç Holding bu camia için bu kadar rahatsızlık vesilesi, kendi yönetim kurullarında Koç Holding’de çalışan bir hanımefendi var. Onun da bilgilerine girip bakarsanız, Koç Holding’den bir holdinge çevirmişler. Yani hanımefendinin CV’sini değiştirecek kadar akıl tutulması yaşıyorlar. Bazı algıları var. Zamanında disiplin kurulu başkanı için Fenerbahçe taraftarı dediler. Hiç konuşmadığımız bir konu var. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Büyükekşi, Galatasaray taraftarı ve bunu da bırakın resmi kulüp üyesi. Bunu hiç konuşan yok. Kamuoyunun bu yalanlara ve sahtekarlıklara tenezzül etmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Juventus'ta Allegri dönemi sona erdi Juventus'ta Allegri dönemi sona erdi

Erden Timur’a Alzheimer teşhisi

Baki, son olarak Erden Timur’un Fred transferiyle ilgili kendisiyle yaptığı konuşmayı unuttuğunu söyleyerek, “Fred transferinden sonra geçenlerde kendisi beni aradı. Bunu açıklamayacaktım ama artık açıklama ihtiyacı hissediyorum. Fred transferinden sonra ‘2 ayrı kişi hem Manchester United’ı hem de Fred’i ayartarak işi bitirdik’ dedi. Ben de ‘Hayırlı olsun’ dedim. Şimdi bunu da unutmuş olabilir. Alzheimer başlangıcı olabilir, acil şifalar diliyorum” dedi.

Editör: Harun Reşit Akçay