2011 yılında Lazio’dan transfer edilen Muslera, Galatasaray ile 15 kupa kazanarak, kulüp tarihinde en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu unvanını elinde bulunduruyor. Süper Lig, TFF Süper Kupa ve Türkiye Kupası’nda elde ettiği başarılarla adını altın harflerle yazdırdı.

Rekorlarla Dolu Bir Kariyer

Muslera, Galatasaray kariyeri boyunca 499 resmi maçta yer aldı. Süper Lig’den UEFA Şampiyonlar Ligi’ne, Türkiye Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne kadar geniş bir yelpazede forma giydi ve kulüp tarihinde en fazla resmi müsabakaya çıkan yabancı futbolcu oldu.

Gol Sevinci Yaşayan Kaleci

Muslera, Galatasaray formasıyla gol atma başarısını da gösterdi. 2011-2012 sezonunun son haftasında Manisaspor karşısında penaltıdan gol buldu ve takımının 4-0’lık galibiyetinde pay sahibi oldu.

Kaleyi Gole Kapatan Usta Eldiven

Galatasaray ile 499 maçta 533 gol gören Muslera, 178 karşılaşmada kalesini gole kapatarak dikkat çekici bir istatistiğe imza attı. Bu sezon da performansından ödün vermeyen Muslera, 17 maçta kalesini gol yemeden korudu.

Yeni Bir Rekorun Peşinde

Muslera, 2011-2012 sezonunda kalesini 16 maçta gole kapatarak bir rekora imza atmıştı. Bu sezon da 14 maçta kalesini koruyan Muslera, geriye kalan maçlarda en az 3 kez daha kalesini gole kapatarak kendi rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: İHA