Olay, dün akşam saatlerinde Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde başladı. Bisikletli bir kişi, ikindi namazında cemaatin arasına karışarak camiyi yakmaya çalıştı. Cemaat tarafından uzaklaştırılan şahıs, daha sonra Bafra ilçesine gitti.

BAFRA'DA İKİ CAMİYİ ATEŞE VERDİ

Bafra ilçesine bağlı Taşköprü Afurcuk Camisi’ne giren şahıs, imamın kullandığı odaya girerek Kur’an-ı Kerimleri ateşe verdi. Odayı kilitleyerek kaçan şahıs, camide büyük hasar oluşturdu. Cemaatin yardımı ile yangın kontrol altına alındı. Şahıs, daha sonra Bafra Üçpınar Köyü Merkez Camisi’nin kapısını yakmaya çalıştı. Ancak bu sefer imam tarafından fark edildi. İmamın bağırması üzerine kaçan şahıs, izini kaybettirdi.

Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız

ESKİ İMAM OLDUĞU ANLAŞILDI

Güvenlik kameralarını inceleyen güvenlik güçleri, şahsın kimliğini belirledi. Şahsın FETÖ’den ihraç edilen Ordu Ünyeli eski imam İ.Ç. olduğu anlaşıldı. Jandarma ekipleri, şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Bugün Sürmeli Mahallesi’nde bir vatandaşın dikkatini çeken şahıs, jandarmaya haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, elinde poşette benzin dolu şişelerle birlikte İ.Ç.'yi gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: (İHA)