İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'den Çorum'a uzanan 14 ilde eş zamanlı olarak "Kıskaç-12" operasyonlarının gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu operasyonlar FETÖ'ye yönelik yapıldı.

Örgütün "güncel yapılanması" ve "askeri mahrem yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri, Himmet adı altında para toplayarak örgüte finansal destek sağladıkları, "gaybubet evi" olarak bilinen hücre evlerinde saklandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında kendileri hakkında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirlendi.

Operasyonlar neticesinde ilk incelemelere göre yaklaşık 6 milyon TL tutarında nakit para ve çeşitli değerlerde ziynet eşyalarıyla birlikte geniş bir dijital materyal ve belge koleksiyonuna el konuldu.

İstanbul'da 1 Mayıs: Saraçhane'de polis duvarı örüldü, Beşiktaş'ta 20 kişi gözaltına alındı İstanbul'da 1 Mayıs: Saraçhane'de polis duvarı örüldü, Beşiktaş'ta 20 kişi gözaltına alındı

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"FETÖ'nün faaliyetlerini engellemek için güvenlik güçlerimizin kararlı operasyonları milletimizin huzuru ve birliği için hayati öneme sahip. Bu operasyonlarda görev alan kahraman polislerimizin çabalarını takdir ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Kaynak: HABER MERKEZİ