Filistinli Çocuklar İçin Kardan Heykel

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyen ve öğrencileri, 3. Yayla Kış Festivali’nde Filistin’de hayatını kaybeden çocukları anmak için kardan çocuk heykeli yaptı. Festival, Araç ilçesinin Gölcük ve Fındıklı yaylalarında dün başladı.

Savaşa Tepki Gösterdiler

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serap Yıldız İlden, festival kapsamında heykel yapmalarını isteyen Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’a teşekkür etti. İlden, “Yanı başımızda kan içerisinde kalmış çocukların olduğu, büyük bir acının yaşandığı bir savaş var. Biz de buna duyarsız kalmak istemedik. Burada yaptığımız çalışmalardan birini de Filistin’de hayatını kaybeden savaşın çocuklarına ithaf etmek istedik. Küçük bir çocuk heykeli yaptık. Çocuklara olan duyarlılığımız ve savaşa olan tepkimizi yaptığımız çocuk heykeliyle göstermek istedik.” dedi.

Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Anıtsal Çalışma

İlden, kardan çocuk heykelinin yanında Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında anıtsal bir çalışma da yaptıklarını söyledi. “Atatürk rölyesi, Türk bayrağı ve 100. yıl yazan anıtsal bir çalışma yaptık. Yine eğitimin önemine vurgu yapmak istedik. Çünkü eğitim gerçekten her zaman çok önemli, onun için de bir kitap heykeli yaptık.” diye konuştu.

Kaynak: AA