İstanbul Boğazı kapatıldı

İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan fırtına, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtınanın saatte 70-90 kilometre hızla eseceğini duyurdu. Yağışlı hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazı, dün saat 17.50 itibarıyla deniz yolu ulaşımında seferleri durdurdu.

Şehir Hatları’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, “İstanbul Liman Başkanlığı kararı ile İstanbul Boğazı elverişsiz hava koşulları sebebiyle yerel deniz trafiğine kapatılmıştır. Tüm seferlerimiz ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacaktır" denildi.

dha,
Fırtına nedeniyle deniz ulaşımı durdurulunca, sabah işe gitmek için vapur kullanmak isteyen vatandaşlar mağdur oldu. Vapur seferlerinin iptal edildiğini öğrenen vatandaşlar, alternatif ulaşım araçlarına yöneldi. Marmaray ve metrobüs duraklarında yoğunluk oluştu. Bazı vatandaşlar da minibüs ve otobüsleri tercih etti.

İstanbul’daki Adanalılar güçlenmeye devam ediyor İstanbul’daki Adanalılar güçlenmeye devam ediyor

Vatandaşlar ne dedi?

Hava koşulları nedeniyle Vapura binemeyen Ertuğrul Gümüş, “Hava muhalefeti nedeniyle Marmaray’ı tercih ettik mecburen. Baya bir rüzgar esiyor. Akşam burada baya bir dalga vardı. Genelde vapuru kullanıyorum. Bundan dolayı Marmaray’da yoğunluk yaşanıyor. Eminönü’ne gidiyorum” dedi.

MARMARAY-3

Marmaray’ı tercih eden diğer yolcu Kemal Çoban ise, “Marmaray bu dönemde bizim için veli nimet oldu. En rahat ulaşım şu anda bu. Biz denizi seviyoruz. Olmayınca Marmaray’ı kullanmak zorunda kaldık. Baya bir fırtına var. Bütün seferler iptal olmuş. Eminönü’ne gidiyorum” dedi.

Kaynak: DHA