Olay yerine gelen belediye ekipleri, 3 gecekonduyu tedbir amaçlı boşalttı. Mağdur aileler ise otellere ve misafirhanelere yerleştirildi. Toprağın kaydığı alan ve evler, dron ile havadan görüntülendi.

6 Kişilik Aile Ölümden Döndü

Toprak kayması sonucu 6 kişilik ailenin yaşadığı bir gecekondu ise kısmen çöktü. Evde kimsenin olmaması, muhtemel bir faciayı önledi.  Evinin bir kısmı çöken Fikri Atik, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Küçükçekmece'de 4 katlı binada çıkan yangın söndürüldü Küçükçekmece'de 4 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

“Mağdur olduk. Birden oldu korktuk. Gerçekten çok ciddi bir gürültüyle oldu. Ben çocukları okula götürmüştüm. Eşim aradı ben geldiğimde maalesef bir kısmı çökmüştü. Müteahhit burada yapmış olduğu işi düzgün yapmadığından dolayı yaşandı. Ben de inşaat işi yapıyorum. Bundan kaynaklı bir sıkıntı bu. Normalde oraya fore kazığı çakıp, kirişleri atıp, temkinli bir şekilde tünel kalıp şeklinde veya aşağıya inmesi gerekiyordu.

toprak kayması

Biz 6 kişilik bir aileyiz, hepimiz de yok olabilirdik. Evimize şu anda giremiyoruz. Müştemilat bölümüm vardı. Benim özel eşyalarımın olduğu bir alandı. Aşağı yukarı 1 buçuk milyonun üzerinde değeri olan eşyam vardı. Onların tamamı çamura karıştı. Bahçem vardı, tamamı gitti. Şu anda evin içerisine hiç giremiyoruz. Ceketimizden başka hiçbir şeyimizi alamadık. Bütün eşyalarımız evin içinde korkudan giremiyoruz. Mağduruz, durum bu.” dedi

Olayın ardından polis ekipleri, inşaat alanında inceleme yaptı. İnşaatın ruhsatı ve izinleri olup olmadığı araştırılıyor. Toprak kaymasının nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA