Fırtına uyarısı yapılmıştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günler öncesinden Amasya il merkezi için fırtına uyarısında bulunmuştu. Uyarıya rağmen, Beyazıtpaşa Mahallesi’nde park halindeki bir otomobilin yanında bulunan büyük gövdeli çam ağacı, fırtınanın etkisiyle yıkıldı. Ağaç, otomobilin üstüne devrilerek, içindeki 3 genci mahsur bıraktı.

Baltalı kurtarma operasyonu

Otomobilde bulunan Muharrem Tilki, Efe Çelik ve Birkan İsmail Öksüz, ağacın dalları arasında sıkıştı. Çevredeki vatandaşlar, gençleri kurtarmak için seferber oldu. Mahalle sakinlerinden çiftçi Murat Ata (50), eline aldığı baltayla ağacın dallarını kesmeye başladı. Ata, kapıyı açarak, otomobildeki gençleri dışarı çıkardı. Ata, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Evden bakıyordum. Ağaç bir anda aracın üstüne uçtu. Komşudan aldığım baltayla ağacın dallarını keserek açtığım arka kapıdan gençleri çıkardım.”

Amasya'da otobüs devrildi! 6 ölü 35 yaralı Amasya'da otobüs devrildi! 6 ölü 35 yaralı

Maddi hasar meydana geldi

Olay yerine gelen Amasya Belediyesi itfaiye ekipleri, ağacın dallarını keserek, otomobilin üzerinden kaldırdı. Otomobilde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Aynı mahallede, fırtına nedeniyle bir binanın da çatısı uçtu. Olayda yaralanan olmadı.

Kaynak: İHA