France Bleu’nün haberine göre, Avignon’da sendikaların çağrısıyla bir araya gelen 300’e yakın çiftçi, traktörleriyle bölge valiliğine doğru yürüyüşe geçti. Çiftçiler, valilik binasının önüne geldiklerinde, protesto amacıyla mahsullerini yere döktü. Çiftçiler, hükümetin tarım sektörüne ilişkin politikalarını eleştirdi.

TARIM ATIKLARINI YAKTILAR

Çiftçiler, valilik binasının önünde bir de ateş yaktı. Çiftçiler, tarım atıklarını ateşe atarak, hükümetin sektöre ilişkin politikalarına tepki gösterdi. Çiftçiler, hükümetin tarım sektörünü desteklemesi ve üretim maliyetlerini düşürmesi gerektiğini söyledi.

AVRUPA’DA DA ÇİFTÇİ PROTESTOLARI SÜRÜYOR

Fransa’da çiftçilerin protestosu, Avrupa Birliği’nde (AB) son dönemde yaşanan çiftçi eylemlerine bir yenisini ekledi. AB’de akaryakıt fiyatları, vergilerdeki artış ve destekleme ödemelerinin yetersizliği nedeniyle çiftçiler zor günler yaşıyor. Almanya’da da çiftçiler, hükümetin tarım politikalarını traktörleriyle protesto ediyor. Polonya’da da çiftçiler ve kamyoncular, ucuz Ukrayna tahılının ithalatının yasaklanması talebiyle haftalardır eylem yapıyor.

Kaynak: AA