Süper Lig'in 32. haftasında üç maçta yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağı bildirildi. Portekiz'in haber ajansı Lusa'da yayınlanan habere göre, Süper Lig'de görev alacak VAR hakemlerine ilişkin detaylar paylaşıldı.

Ntvspor'un haberine göre, Galatasaray'ın Alanyaspor'a konuk olacağı maçta VAR hakemi olarak Fabio Melo'nun görev alacağı belirtildi.

Fenerbahçe'nin Karagümrük ile deplasmanda oynayacağı maçta ise VAR hakemi olarak Andre Narciso'nun yer alacağı ifade edildi.

TFF AÇIKLAMIŞTI

TFF bugün yaptığı açıklamada, sezonun kalan haftalarındaki önemli maçlarda yabancı VAR hakemlerinin görev alacağını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, TFF, yalnızca Avrupa'nın önde gelen liglerinden İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz'den VAR talebinde bulundu ve ilgili ülkelerin federasyonları bu talebi kabul etti.

Yabancı VAR hakeminin görev yapacağı maçlarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle Video Yardımcı Hakem'in yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak.

Galatasaray, hazırlık maçında İtalya temsilcisi Parma ile karşılaşacak Galatasaray, hazırlık maçında İtalya temsilcisi Parma ile karşılaşacak

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında MKE Ankaragücü-Gaziantep FK, VaVacars Fatih Karagümrük-Fenerbahçe ve Corendon Alanyaspor-Galatasaray maçlarında yabancı VAR hakemi görev alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ