UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın grup aşamasındaki çıkma iddiasını sürdürdüğü mücadelede, Çarşamba günü Manchester United'ı ağırlayacak. Ancak, önemli bir karşılaşma öncesi, İngiliz devi Manchester United'ın kadrosunda eksikler dikkat çekiyor.

6564d20f86b24a4bf03d8654

Bu sezon tartışmaların merkezinde yer alan Manchester United, Galatasaray karşısına 7 önemli oyuncusundan yoksun çıkacak.

Son oynadıkları Devler Ligi maçında 4-3'lük skorla mağlup oldukları Kopenhag mücadelesinde 42. dakikada kırmızı kart gören Marcus Rashford, Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Rashford'un yanı sıra Kırmızı Şeytanlar'da bir dizi sakatlık bulunuyor. Geçtiğimiz hafta sakatlanan Mason Mount'un yanı sıra, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Jonny Evans, Christian Eriksen ve Casemiro da maçta yer alamayacaklar.

Eray Akar Belediye Kütahyaspor’da Eray Akar Belediye Kütahyaspor’da

6564d27686b24a4bf03d8662

TEMSİLCİMİZİN GRUPTAN ÇIKMA OLASILIĞI

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı, son maçların ardından oldukça belirsiz hale geldi. Münih'e 2-1 yenilen Galatasaray ve Kopenhag'ın Manchester United'ı mağlup etmesi, gruptaki ikinci sıra mücadelesini karıştırdı. Münih, 12 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. Kopenhag ve Galatasaray ise 4'er puanda bulunuyor. United ise 3 puanla son sırada.

Galatasaray'ın bir üst tura yükselmesi için son iki maçını kazanması gerekiyor. Evlerindeki Manchester United ve deplasmandaki Kopenhag maçlarını kazanmaları halinde diğer sonuçlara bakmaksızın bir üst tura çıkacaklar.

Galatasaray'ın 29 Kasım'daki maçı kazanması halinde, United'ı saf dışı bırakacaklar ve Avrupa'da yollarına devam edecekler. Ancak Kopenhag'ın performansı da kritik. Kopenhag'ın Münih deplasmanı ve Galatasaray ile oynayacağı maçlar, Galatasaray için önemli. Sarı-kırmızılılar, United'ı mağlup ederlerse, Almanya'dan puan bile alsa Avrupa'da yoluna devam edebilirler. Kopenhag'ın performansı da bu denklemin kritik bir parçası olacak.

Gruptaki puan durumu şu şekilde:

  1. Bayern Münih -> 12 Puan
  2. Kopenhag -> 4 Puan
  3. Galatasaray -> 4 Puan
  4. Manchester United -> 3 Puan

futbolseverlere_mujde_galatasaray_manchester_united_macini_sifresiz_yayinlayacaklar_1701077554_75

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçları ve tarihleri şu şekilde:

29 Kasım Çarşamba - 20.45 Galatasaray - Manchester United (RAMS Park)

12 Aralık Salı - 23.00 Kopenhag - Galatasaray (Parken)

Kaynak: HABER MERKEZİ