Süper Lig'de Galatasaray, Kasımpaşa'yı 4-3'lük skorla mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, maçta 2 kez öne geçmelerine rağmen 3-2 geriye düştüler. Mauro Icardi, 81. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı. Ancak Galatasaray, son dakikalarda bulduğu 2 golle mücadeleyi 4-3 kazandı. Bu sonuçla Galatasaray, milli araya lider olarak girmeyi başardı.

Sarı-kırmızılılar, 27. dakikada Mertens'in golüyle öne geçti. Ancak ev sahibi takımın kullandığı bir korner sonrasında Icardi, topu kendi kalesine göndererek skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Galatasaray, 48. dakikada Icardi'nin golüyle tekrar öne geçti. Ancak Kasımpaşa, 57. dakikada Aytaç Kara'nın muhteşem golüyle skoru bir kez daha dengeledi. Lacivert-beyazlılar, 77. dakikada Nuno Da Costa'nın golüyle maçta ilk kez öne geçti.

Kasımpaşa'nın 3. golünden hemen sonra Galatasaray, Wilfried Zaha'nın çabasıyla penaltı kazandı ve Kasımpaşalı Winck penaltıya sebebiyet verdiği için kırmızı kart gördü. Ancak Icardi'nin penaltı vuruşunu Kasımpaşa kalecisi Gianniotis kurtardı.

Penaltı vuruşundan 2 dakika sonra ise Icardi, skoru tekrar dengeledi. Sarı-kırmızılılarda 88. dakikada oyuna giren Carlos Vinicius, Galatasaray'a galibiyeti getiren golü kaydetti.

Üst üste 11. lig galibiyetini kazanan Galatasaray puanını 81 yaptı. Kasımpaşa ise 43 puanda kaldı.

İlk yarıdan dakikalar

Süper Lig'deki mücadelede Galatasaray ve Kasımpaşa arasındaki ilk yarı, tempo dolu anlara sahne oldu. İlk olarak, 5. dakikada Galatasaray, sol kanattan etkili geldi. Kerem'in ceza sahasına yaptığı ortada, Mertens'in şutunu kaleci Gianniotis ayaklarıyla kurtardı ve tehlikeyi önledi.

Kasımpaşa ise 16. dakikada yakaladığı fırsatla gole yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan taç atışında Gökhan Gül'ün sert vuruşu direğe çarparak oyun alanına döndü. Boşta kalan topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

  1. dakikada ise Kasımpaşa'nın sol kanattan kullandığı kornerde, Yasin Özcan'ın sert şutu üstten auta gitti ve Galatasaray kalesini bulmadı.

  2. dakikada Galatasaray, Muslera'nın uzun pasıyla kontra atağa çıktı. Barış Alper'in hareketlendiği uzun topta, Mertens'in kontrol edip attığı şutta top ağlara gitti ve Galatasaray öne geçti: 0-1.

Ancak Kasımpaşa, 34. dakikada Aytaç'ın kullandığı kornerde Porozo'nun kafa vuruşunda top, Icardi'ye çarparak ağlara gitti ve skoru 1-1'e getirdi.

Bu gollerle ilk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıdan dakikalar

48. dakikada sağ taraftan Mertens’in kullandığı serbest vuruşta ön direkte Mauro Icardi’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti. 1-2

50. dakikada sağ kanattan topla birlikte ceza sahasına giren Fall’ın pasında Nuno Da Costa topla buluştu. Bu oyuncunun ceza sahası sağ tarafında rakibini geçerek içeri çevirdiği topa, penaltı noktası yakınında Hajradinovic’in düşerken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

57. dakikada Nuno Da Costa’nın pasında ceza sahası dışı sağ tarafına kadar topla ilerleyen Aytaç Kara, bu noktadan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-2

65. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın sağ taraftan ceza sahasına yaptığı ortada kaleci Gianniotis uçarak yaptığı müdahaleyle topu uzaklaştırdı. Dönen topu ceza sahası dışı sağ çaprazda önünde bulan Kerem Demirbay'ın, bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis’in kurtarışı sonrası meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

69. dakikada Omeruo’nun uzun pasında kafasıyla topu önüne alan Nuno Da Costa, kaleci Muslera’yı da geçip ceza yayı sol tarafından ceza sahasına girdi. Da Costa’nın içeri çevirdiği topa sol çaprazdan Ben Ouanes’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla üsten auta gitti.

77. dakikada Hajradinovic’in uzun pasında sol taraftan ceza sahasına giren Ben Ouanes’in içeri çevirdiği topta Nuno Da Costa'nın arka direkte boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-2

79. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun pasta kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Zaha, Winck’in müdahalesiyle yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterirken, Winck’i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

81. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Mauro Icardi, yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis sağına gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.

83. dakikada sağ taraftan Hakim Ziyech’in yaptığı ortada altıpas çizgisinin gerisinde kaleciden önce kafa vuruşunu yapan Mauro Icardi meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-3

90. dakikada sol taraftan Köhn’ün yaptığı ortada savunmanın kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top Icardi’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten geri döndü. Porozo’nun uzaklaştıramadığı top, altıpas çizgisi üzerinde Carlos Vinicius’un vuruşunda ağlara gitti. 3-4

Kasımpaşa 3-4 Galatasaray

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Abdullah Bora Özkara

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Porozo, Yasin Özcan (Yunus Emre Gedik dk. 90), Gökhan Gül, Fall, Hajradinovic, Aytaç Kara, Ben Ouanes, Nuno Da Costa

Yedekler: Ali Emre Yanar, Sadık Çiftpınar, Thomas Zai, Oğulcan Çağlayan, Rochinha, Selim Dilli, Sadiku, Bastien, Taylan Utku Aydın

Teknik Direktör: Sami Uğurlu
Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Ziyech dk. 74), Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira (Tete dk. 89), Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens (Carlos Vinicius dk. 89), Kerem Aktürkoğlu (Zaha dk. 63), Icardi

Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Abdülkerim Bardakcı, Ali Yeşilyurt, Hamza Yiğit Akman, Ndombele
Teknik Direktör: Okan Buruk

Goller: Mauro Icardi (dk. 34 k.k.), Aytaç Kara (dk. 57), Nuno Da Costa (dk. 77) (Kasımpaşa), Mertens (dk. 27), Mauro Icardi (dk. 48 ve 83), Carlos Vinicius (dk. 90) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Winck (dk. 79) (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Ben Ouanes, Omeruo, Gökhan Gül, Aytaç Kara, Sami Uğurlu (Kasımpaşa) Vinicius (Galatasaray)

Kaynak: İHA