Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında topu dışarı atmadıklarına ilişkin bir açıklama yaptı. Buruk, Fenerbahçe'nin pres yapmaya başladığını ve bu durumda bir gol atıp sahadan çekilmek istemediklerini bilemediklerini belirtti.

Icardi-65

Süper Kupa maçında Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi olayı büyük yankı uyandırdı. Sarı-Lacivertlilerin müsabakanın ilk durduğu anda sahadan çekilme planı yaptığı iddia edilirken, Galatasaray ilk atağında golü buldu.

Golün ardından yapılmak üzere olan santrada, Fenerbahçe U19 takımının sahadan çekilmesiyle Süper Kupa maçı tatil edildi.

Galatasaray'ın topu dışarı atmayıp golü bulmasının ardından Fenerbahçe cephesinde tepkiler yükseldi. Teknik direktör Okan Buruk, bu konuda açıklamalarda bulundu ve durumu açıklık getirdi.

Milliyet'e konuşan Okan Buruk, Fenerbahçe'nin ne yapacağını bilmediklerini ifade etti.

Galatasaray, hazırlık maçında İtalya temsilcisi Parma ile karşılaşacak Galatasaray, hazırlık maçında İtalya temsilcisi Parma ile karşılaşacak

Buruk, "Duracaklar mıydı, yoksa bir gol atıp öyle mi çekileceklerdi? Bunun için ne yapacaklarını görmek adına yazı tura atışıyla ilk topu almak istedik" dedi.

Okan Buruk, Fenerbahçeli futbolcuların önce savunmada aktif olmaları ve ardından pres yapmalarını aktararak, "Onların bir gol atıp sahadan çekilmek istemediklerini nasıl bilebilirdik?" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçeli futbolcular hiç hareket etmeyip beklese oyuncularımızın gol atmak gibi bir niyeti olmaz" diyen Buruk sözlerini şöyle tamamladı:

"Topu neden bizim dışarı atmadığımıza gelince; protestoyu ben mi yapıyorum? Maçı oynamak isteyen biziz ve eğer topu dışarı göndersek o zaman Fenerbahçe'nin protestosuna destek vermiş olurduk."

Kaynak: HABER MERKEZİ