İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, dün öğle saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde Filistinli gruplarla İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda biri yüzbaşı olmak üzere 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

İsrailli aşırı sağcı bakanlar, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Kamala Harris'i hedefe koydu İsrailli aşırı sağcı bakanlar, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Kamala Harris'i hedefe koydu

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana 604 askerin öldüğü bildirildi. Bu kayıpların 260'ı karadan işgal sürecinde gerçekleşti.

Aynı dönemde Gazze'ye yapılan İsrail saldırılarında ise en az 33 bin 137 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 75 bin 815 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu kayıplar arasında 14 bin 500 çocuk ve 9 bin 560 kadın bulunuyor.

Bölgede halen enkaz altında kalan binlerce insanın olduğu, sığınak olarak kullanılan hastane ve eğitim kurumlarının da saldırılar sonucu tahrip edildiği ifade edildi.

Kaynak: AA