Dört gün sürecek olan uzlaşı kapsamında ikinci kez esir takası süreci başlatıldı. 13 İsrailli esir daha Gazze'de ateşkesin üçüncü gününde Hamas tarafından serbest bırakıldı. Kızılhaç ekiplerine teslim edilen 4 yabancı uyruklu 13'ü İsrailli Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçti.

Mısır ve Katar araya girince Hamas bıraktı

Cuma günü yapılan ilk takasın ardından ikinci takasın cumartesi akşamı gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Ancak, İsrail'in anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle İsrailli esirlerin serbest bırakılması ertelendiği duyuruldu.

Rusya’da şiddetli yağış nedeniyle baraj patladı: Onlarca ev sular altında kaldı Rusya’da şiddetli yağış nedeniyle baraj patladı: Onlarca ev sular altında kaldı

Mısır ve Katar'ın devreye girmesiyle birlikte esir takası süreci tekrar başladı. Hamas elindeki esirlerden bir kısmını bu kapsamda serbest bıraktı.

Salı gününe kadar sürecek

İsrail ile Hamas arasında cuma günü sabah saatlerinde başlayan anlaşmanın salı gününe kadar devam edeceği açıklandı. Bu süreçte Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esir karşılığında İsrail hapishanelerinde tutulan 150 Filistinlinin serbest bırakılması planlanıyor.

Kaynak: AA