Putin Çin lider Xi Jinping ile görüşmesinin detaylarını açıkladı Putin Çin lider Xi Jinping ile görüşmesinin detaylarını açıkladı

İsrail’in sivil kayıpları hesapladığı iddiası

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivil kayıpların artması uluslararası tepkilere neden oluyor. İki İsrailli yetkili, ordunun bir saldırı öncesi sivil kayıpları önceden hesapladığını ve Hamas’ı yok etme hedefiyle ölümlerin büyüklüğünü kıyasladığını söyledi. İsrailli yetkililer, sivil kayıplar için “Hamas’ı yok etmenin maliyeti bu” yorumunu yaptı.

3qPERjjfdkqAwUP31rP_lg

Gazze’de sağlık sistemi çökmek üzere

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu bölgede sağlık sistemi çökmek üzere. İsrail askerleri son olarak Gazze’nin kuzeyindeki El-Ehli Hastanesi’ne baskın düzenledi. Hastane hizmet dışı kaldı. Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatteki saldırılarda ölenlerin sayısının 100’ü geçtiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler, Gazze’deki ölüm ve yıkımın daha önce görülmemiş boyutlarda olduğunu bildirdi.

a77S2fMETUyTq61NnXxbXA

BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze oylaması ertelendi

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde “düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması” ve “Gazze Şeridi’nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması” çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama bir kez daha ertelendi. Oylamanın ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor.

I0a9n3Zxck-TzfDqGlCgAg

Kaynak: HABER MERKEZİ