Patlamada ölenlerden birinin, bölgede tanınan iş adamı ve Kar Beton Yönetim Kurulu Başkanı Osman Üçüncü olduğu açıklandı. Üçüncü’nün, İstanbul’un Pendik ilçesinde farklı sektörlerde faaliyet göstererek insanlara istihdam sağladığı biliniyordu.

Olay Yerinde İncelemeler Devam Ediyor

Olay, Pelitli Mahallesi Beynova Sokak’ta bulunan Kar Group’a ait fabrikada saat 15.00 sıralarında gerçekleşti. Sanayi tüpünün neden patladığı henüz bilinmiyor. Olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevre hastanelere kaldırıldı.

Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız

Yaralılar ve Soruşturma

Yapılan tetkikler sonucunda, Osman Üçüncü ve işçi Ahmet Bali’nin olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Üçüncü ve Bali’nin cansız bedenleri, cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından otopsi için Gebze Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Yaralılardan beşinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği, bir kişinin ise Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA