Bakanı Mehmet Şimşek, vergi beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin tespit edildiğini açıkladı. Şimşek, "Adil rekabetin sağlanması ve mali disiplinin korunması için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız" mesajını iletti..

Trthaber'in haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir vergisi beyannameleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, adil rekabetin ve mali disiplinin sağlanması için kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak şu sözleri dile getirdi:

Benzin ve motorin 30 Nisan 2024 güncel fiyatları Benzin ve motorin 30 Nisan 2024 güncel fiyatları

"2023 yılında kira geliri, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdik. Zamanında beyanname veren tüm mükelleflerimize teşekkür ediyoruz. Ancak gelir elde etmelerine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermemiş olan mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız."

Kaynak: HABER MERKEZİ