Google tarafından yapılan açıklamada, Gmail'in yanı sıra Dokümanlar, Workspace, Drive, Meet ve Google Fotoğraflar gibi bağlı uygulamaların da etkileneceği belirtildi. Aktif olmayan bir hesaba 2 yılda bir giriş yapılmasının, hesabın korunması için yeterli olacağı vurgulandı.

Ataşehir’de yağan yağmurda park ettiği aracını yıkadı Ataşehir’de yağan yağmurda park ettiği aracını yıkadı

Twitter'ın önceki deneyimlerine benzer şekilde, 'yumurta' olarak adlandırılan inaktif hesapları silen bu temizlik operasyonu, Google için bir ilk olacak. Google'ın Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ruth Kricheli'nin mayıs ayındaki açıklamasında, yıl sonuna doğru böyle bir temizlik yapmayı planladıklarını ve kullanılmayan hesaplara ait verilerin silinebileceği uyarısında bulunduğunu hatırlatalım. Beklenen gün geldi ve uzun süredir kullanılmayan hesapların temizliği için 1 Aralık tarihine karar verildi.

Şirketin 25 yıllık tarihinde ilk defa yapılan bu politika değişikliği, bazı eleştirilere neden oldu. Emmett Shear, Twitch'in eski CEO'su, hesapların silinmesinin kullanıcı güvenini zedeleyebileceğini ve Google'a olan güvenin sarsılabileceğini dile getirdi. Ayrıca Shear, temizliğin YouTube videolarını da etkileyebileceğini ima etti. Ancak Google, bu iddialara yanıt olarak YouTube videolarının temizlik kapsamı dışında olduğunu açıkladı.

google-9

YAPMANIZ GEREKEN TEK BİR İŞLEM VAR

Kullanıcılar, bu temizlikten endişe etmelerine gerek olmadığını bilmeliler çünkü hesaplarını korumanın tek yolu zaman zaman giriş yapmak. En az iki yılda bir giriş yapılan hesaplar ise bu temizlik sürecinden etkilenmeyecekler.

Kullanılmayan hesaplar, sadece Google'ın değil, tüm e-posta sunucularının ve sosyal medya şirketlerinin ortak bir sorunu haline geldi. Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, 2070 yılına kadar Facebook'taki ölü hesapların, aktif hesap sayısını aşacağını gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ