Google, İsrail hükümetine teknoloji sağlamadaki rolüne ilişkin protestolar nedeniyle 20 çalışanını daha işten çıkardı. Bu son işten çıkarmalarla birlikte, işten çıkarılan toplam personel sayısı 50'nin üzerine çıkmış oldu.

Trthaber'in haberine göre; Protestolar, 2021 yılında Google, Amazon ve İsrail hükümeti arasında bulut bilişim ve yapay zeka hizmetleri sağlamak amacıyla imzalanan 1,2 milyar dolarlık "Project Nimbus" adlı sözleşmenin ardından başladı.

Geçen hafta, Google'ın New York ve California'daki ofislerinde çalışanlar oturma eylemi düzenledi. Bu eylemin sonucunda polis müdahalesi gerçekleşti ve birçok kişi tutuklandı.

Dünya devi Starbucks 35 milyar dolar zarar etti Dünya devi Starbucks 35 milyar dolar zarar etti

No Tech For Apartheid adlı grubun arkasında olan protestolar, başlangıçta geçen hafta 30 çalışanın işten çıkarıldığını bildirmişti; ancak daha sonraki işten çıkarmalarla birlikte bu sayının 50'ye çıktığı belirtildi.

Salı gecesi gerçekleşen ek işten çıkarmaların ardından No Tech For Apartheid'in sözcüsü Jane Chung, "20'den fazla" çalışanın daha işten çıkarıldığını doğruladı.

Chung'a göre, Google'ın bu eylemi, muhalefeti bastırmayı, çalışanlarını susturmayı ve şirketin onlar üzerindeki gücünü göstermeyi hedefliyor.

Google'ın Yanıtı

Google, yaptığı açıklamada, protestolar sırasında bazı çalışanların rahatsız edici davranışlar sergilediğini belirterek, yapılan bir soruşturmanın bu davranışların ayrıntılarını ortaya çıkardığını ifade etti. Şirket, protesto sırasında maske takarak ve personel yaka kartlarını taşımayarak kimliklerini gizlemeye çalışan çalışanların tespit edildiğini bildirdi. Ancak Google, işine son verilen çalışanların tam sayısını belirtmedi.

No Tech For Apartheid'in iddialarını yalanlayan Google, her vakayı dikkatle değerlendirdiklerini ve işine son verilen çalışanların şirket binaları içindeki yıkıcı faaliyetlere doğrudan dahil olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ