FTC Başkanı Lina Khan, soruşturmanın amacının yeni teknolojilerin yeni pazarlar ve sağlıklı rekabet yaratmasını sağlamak olduğunu söyledi. Khan, “Şirketler yapay zekâyı geliştirmek ve bundan para kazanmak için yarışırken, bu fırsatı engelleyen taktiklere karşı kendimizi korumalıyız” dedi.

Microsoftai

MICROSOFT-OPENAI İLİŞKİSİ ODAKTA

Soruşturma, özellikle Microsoft ve OpenAI arasındaki ilişkiyi inceleyecek. Microsoft, 2022 yılında OpenAI’ın üretken yapay zekâ modeli ChatGPT’yi kullanmaya başlamıştı. ChatGPT, 2023 yılında teknoloji dünyasında büyük bir devrim yaratmış ve birçok ürüne entegre edilmişti. FTC, Microsoft’un OpenAI’ın inovasyon çalışmalarını yönlendirip yönlendirmediğini ve rakiplerini yarış dışı bırakma potansiyeli taşıyıp taşımadığını araştıracak.

Openais

FTC’NİN TALEP ETTİĞİ BİLGİLER

FTC, teknoloji devlerinden şu bilgileri talep etti:

Yatırım veya ortaklığa ilişkin bilgiler, stratejik gerekçeleri dahil.

Ortaklığın veya yatırımın pratik sonuçları, yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi ve yönetim veya gözetim hakları dahil.

İş birliğinin rekabete etkisinin analizi, pazar payı, rekabet, rakipler, pazarlar, satış büyümesi potansiyeli veya ürün veya coğrafi pazarlara genişleme ile ilgili bilgiler dahil.

Yapay zekâ girdi ve kaynakları için rekabet bilgisi, üretken yapay zekâ için ihtiyaç duyulan temel ürün ve hizmetlere ilişkin rekabet dinamikleri dahil.

Bu konularla ilgili diğer devlet kurumlarına sağlanan bilgiler, yabancı devlet kurumları da dahil.

Bard-2

Kaynak: HABER MERKEZİ