Gümüşhane’de 64 öğrenciye ücretsiz kayak eğitimi

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 6-12 yaş arasındaki 64 öğrenciye Zigana Gümüşkayak Kayak Tesisleri’nde ücretsiz kayak eğitimi veriyor. Eğitimler, sömestir tatili boyunca devam edecek.

Otomobil giren fare 8 bin TL'lik hasara yol açtı Otomobil giren fare 8 bin TL'lik hasara yol açtı

Kayak sporu küçük yaşlarda öğrenilmeli

Kayak eğitimi veren antrenör İlker Bayram Öğretmek, kayak sporunun küçük yaşlarda öğrenildiğinde daha kalıcı olduğunu belirtti. Öğretmek, ilk derste sporculara kayak malzemelerini tanıttıklarını, ardından düşme, kalkma, denge ve dönüş tekniklerini öğrettiklerini söyledi. Öğretmek, “Eğitim alacak öğrencimiz yarışa gidecekse diğer teknikleri öğretiyoruz. Sadece kaymak için eğitimlere geliyorsa, ilk etapta verdiğimiz eğitimler yeterli oluyor.” dedi.

Milli kayakçı Muzaffer Demirhan örnek alınıyor

Öğretmek, eğitime katılan genç sporcuların yarışmalarda derece elde ettiklerini de vurguladı. Öğretmek, “Çocuklarımız arasında, gururumuz milli kayakçı Muzaffer Demirhan’ı bilmeyen yok. Videolarını izlettiriyoruz. Her zaman tanıtıyor ve onu örnek almalarını istiyoruz. Muzaffer Demirhan gibi biz de kayağı çok seviyoruz. Onun yolunda gidiyoruz.” diye konuştu.

Kayak sporuna ilgi artıyor

Kayak eğitimi alan 10 yaşındaki Zeynep Tanguroğlu, eğitimin çok güzel ilerlediğini ifade etti. Tanguroğlu, “Kayak yapmayı çok seviyorum. Arkadaşlarım da gelsin, hep beraber kayalım.” dedi. 9 yaşındaki Muhammet Emre Atalay ise kayak sporuna başladığından beri çok mutlu olduğunu söyledi. Atalay, “Kayak, en çok adrenalin veren, en heyecanlı ve en sevdiğim spor. Yaşıtlarım tatillerini tablet, telefon veya bilgisayarla geçiriyor. Pek spora zaman ayırmıyorlar. Onları kayak sporuna davet ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA