İktidar karşıtı yazı ve yorumlarıyla dikkat çeken Gazeteci Fatih Altaylı seçimden sonra Habertürk’ten ayrıldığını duyurmuştu. Altaylı, son köşe yazısında “Bundan böyle, Gerçekten hesabını tutmadım, bilmiyorum bu kaçıncı. Veda... Evet, veda. Şimdi de Habertürk mazime gömülüyor. Habertürk'ü birlikte kurduğum tüm çalışma arkadaşlarıma, medyadaki sayıları giderek azalan pırlanta gibi gazetecilere ama özellikle ve özellikle beraber çalışmaktan büyük keyif aldığım ve kardeşim gibi gördüğüm birkaç çalışma arkadaşıma teşekkür ediyorum. Onlar kendini bilir. Ama artık yokum. Hoşça kalın... Görüşmek üzere.” ifadelerini kullanmıştı.  

Fatih Altaylı’nın istifasının ardından sosyal medyada Habertürk’ün satılacağı iddiası gündeme gelmişti. İddiaların ardından Habertürk’ün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Asılsız ve gerçek dışı iddia” ifadeleriyle iddialar yalanlanmıştı.

Habertürk’le ilgili son gelişmeyi İsmail Saymaz duyurdu. Saymaz, sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı:

Habertürk’ün internet portalında siyasi köşe yazılarına son verildi. Köşe yazarları siyaset dışı konularda kalem oynatabilecek. Habertürk TV de siyasi tartışma programlarına son verebilir. Habertürk yazarları bu programlarda yer almayabilir.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Ali Aydın